5 simptoma da pluća nisu zdrava: Mogu vam spasiti život

Vaša pluća nisu zdrava ako primijetite neke od ovih simptoma. Obratite pozornost na njih jer vam mogu spasiti! Ne postoje brzi popravci za čišćenje pluća pa je važno što prije ispraviti loše životne navike.

Danas više nego ikad ljudi trebaju obratiti pozornost na zdravlje pluća i znakove koje pluća daju kad nisu zdrava.

Možda se čini da su neki od tih simptoma bezazleni i da postoji mogućnost da ih brzo odbacite, ali ako obratite pozornost, oni bi vam mogli spasiti život.

Ovo su simptomi na koje biste trebali pripaziti jer vam pluća govore da trebaju pomoć, prenosi BrightSide.

1. Bol u leđima i ramenima

Iako je navedena kao rijedak simptom, bol u leđima, ramenima ili čak u prsima može ukazivati ​​na početak raka pluća koji se, ako se otkrije u ranim fazama, vrlo lako može izliječiti.

Ako je ova bol jača i traje dulje od uobičajene boli u leđima ili je često doživljavate, posjetite liječnika.

2. Kašalj

Kašalj može ukazivati ​​na nešto jednostavno, poput obične prehlade, ali može biti i simptom kroničnih bolesti i zato je važno razlikovati vrste kašlja.

Akutni i sub-akutni kašalj mogu biti znakovi raka pluća, posebno ako su u kombinaciji s drugim simptomima poput iskašljavanja krvi.

3. Nedostatak daha

Nedostatak daha uzrokuju plućne ili srčane bolesti poput astme ili alergija. Ako imate ovaj simptom bilo bi dobro promijeniti sredinu i pokušati izaći iz grada na neko vrijeme ili isprobati učinkovitiju rutinu vježbanja.

Također, ako se ovo često događa, obratite se liječniku.

VIDI OVO: Je li rak pluća izlječiv? Može li se rak pluća izliječiti?

4. Žute oči i žuta koža (žutica)

Ovo je lako prepoznatljiv i važan simptom jer je jasan pokazatelj problema s jetrom koji mogu biti uzrokovani rakom pluća.

Žutica je stanje kada vaša koža poprimi žućkastu boju, a također utječe i na bjeloočnice, dajući im blijedožutu boju, a kod akutnih bolesti tamnožutu.

5. Nedostatak energije

Normalno se povremeno osjećati umorno. Uzroci mogu biti različiti, od nesanice do stresa, ali ako se često osjećate neobjašnjivo umorno, kašalj ne odlazi, a pritom i nemate apetita, možda imate ozbiljne zdravstvene poteškoće zbog čega je važno posjetiti liječnika.

VIDI OVO: Simptomi upale pluća: Kako ih prepoznati?

Kako zaštititi pluća?

Ne postoje brzi popravci za čišćenje pluća, stoga je važno ispraviti loše životne navike.

Najvažniji koraci su prestanak pušenja i prilagođavanje prehrane, a uz to je važno i vježbanje. Ovo su ujedno i najučinkovitiji načini kojima možete vratiti zdravlje plućima.

NAJNOVIJE!