NaslovnicaŽivotKako pobijediti stres? Ovi savjeti vam mogu pomoći da se opustite

Kako pobijediti stres? Ovi savjeti vam mogu pomoći da se opustite

Nekoliko sjajnih savjeta kako se nositi s nagomilanim stresom!

Pričajte o onome što te muči! Pomaže da se čovjek nekome izjada ili ispuše. Samo, dopustite da se i drugi vama izjadaju ili ispušu!

Napišite! Ako nema nikoga kome bi mogao reći što te muči, napiši to! Vođenje vlastitog dnevnika u kome iskazujete vlastito duševno stanje ima terapeutsko djelovanje.

Pokrenite se! Trčite, hodajte, plešite, plivajte… Tjelovježba podiže razinu kisika unutar mozga i povećava produkciju endorfirina.

Izađite van! Istraživanja pokazuju da su studenti koji su izlazili na svjež zrak i sunčevu svjetlost, postizali bolje rezultate na ispitima.

Vjerujte! Imajte vjeru u Boga i u sebe. Zadržite pozitivan stav i vidjet će te da će se i stvari početi mijenjati nabolje.

Budite zahvalni! Budite zahvalni za ono što imate. Kada imate hrpu posla kod kuće, budite zahvalni što imate kuću i obitelj za koju se treba brinuti. Neki ljudi shvate što su imali tek kada to izgube. Nemojte i vi biti među njima.

Ostavite! Odlučite što vam je važno, napravite prioritete. Ono nevažno eliminirajte ili ostavite za drugu priliku kada ćete imati više vremena. Tada se možete više posvetiti onome što je zaista bitno u vašem životu.

Molite! Molite se Bogu – On već stoljećima sluša sve moguće probleme i zbilja zna kako ih riješiti. Uvijek je pored vas da vam pomogne nositi teret života, pogotovo onda kad je najteže.