3 načina na koja možemo pobijediti tjelesnost

Bog želi da živimo u punini Duha. Iz tog razloga trebamo činiti neke stvari kako bismo pobijedili tjelesnost.

Grijeh često jako zavarava. Možemo predano služiti Gospodinu bez da shvatimo da to zapravo radimo zbog sebičnih razloga kao što je priznanje, osjećaj prihvaćenosti ili postizanje svojih ciljeva.

Možda naše javno ponašanje ne odražava ono što se zbiva u našem srcu. Možemo raditi sve prave stvari dok u isto vrijeme u srcu nosimo zavist ili prigovaramo zbog nečega.

Ti problemi potječu iz naše tjelesnosti i grešnih požuda tijela, koje su dio stanja u kojem smo rođeni. Jedini lijek je ono što je u Poslanici Galaćanima 5,6 objašnjeno kao: „Vjera ljubavlju djelotvorna“.

PROČITAJTE: 10 znakova osobe koja udovoljava svome tijelu

Kako pobijediti tjelesnost?

Prvo, moramo shvatiti da ne možemo živjeti blagoslovljen život, a biti udaljeni od Duha Svetoga.

Zapamtite: tjelesnost ne može biti promijenjena ili ukroćena, nego ju se treba zamijeniti ovisnošću o Duhu Svetome. Samo On može raskinuti stisak grijeha jer je Njegova moć neograničena.

Drugo, moramo se predati Duhu Svetom umjesto da se pokorimo našim tjelesnim žudnjama.

Drugim riječima „zaodjenite se Gospodinom Isusom Kristom i, u brizi za tijelo, ne pogodujte požudama“ (Rimljanima 13,14).

Treće, moramo vjerovati Gospodinu.

Ne možemo Mu se potpuno predati dok s potpunim uvjerenjem ne vjerujemo Njegovoj Riječi i činjenici da On održava svoja obećanja. Tada, kako naše misli, odluke i djela postaju jedno s istinama Pisma, mi dobivamo snagu čvrsto se oduprijeti iskušenjima i žudnjama.

Bog želi da živimo u punini Duha. Odbacite vašu tjelesnost i tijelo te dopustite Duhu da vas povede u blagoslovljen i plodan život.

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Ida U.; Izvor: Intouch.org