NaslovnicaDuhovnostPočinili ste grijeh zbog kojeg osjećate krivnju? Bog vam može pomoći

Počinili ste grijeh zbog kojeg osjećate krivnju? Bog vam može pomoći

Ako ste počinili neki grijeh zbog kojeg osjećate krivnju i sramotu, Bog vam može oprostiti i pomoći. Pogledaj što će učiniti za tebe!

Božja namjera nije da te osudi, Njegova je namjera da te oslobodi od grijeha!

Svi učinimo grijeh i Božja riječ kaže da smo svi sagriješili. Bez obzira kakva je tvoja situacija ili koliko dugo podnosiš teret krivnje, Bog ima rješenje. Njegove su ruke ispružene k tebi. Pogledaj što će učiniti za tebe:

1. “Jer Bog nije poslao Sina svojega na svijet zato, da sudi svijet, nego da se svijet spasi po njemu.” (Ivan 3,17). Božja namjera nije da te osudi, Njegova je namjera da te oslobodi od grijeha, da te čuva od grijeha i da te spasi kroz Isusa Krista.

2. “Njega, koji nije poznao grijeha, učini za nas grijehom, da mi postanemo pravda Božja u njemu.” (2 Korinćanima 5,21). Isus nije samo umro zbog tvojih grijeha, On ih je uzeo na sebe tako da ti može dati svoju pravednost.

VIDI OVO: Mnogi se varaju misleći da Bog ne oprašta ove grijehe

3. “U kojemu imamo otkupljenje krvlju njegovom, oproštenje grijeha po bogatstvu milosti njegove” (Efežanima 1,7). Kroz Kristovu smrt, dobio si oproštenje i spasenje kao besplatne darove.

4. “Dođite i razgovarajmo, reče GOSPOD. Ako su vaši grijesi kao grimiz, oni će postati bijeli kao snijeg. Ako su crveni kao rumenilo, postat će kao vuna.” (Izaija 1,18 – Dretar). Bog te poziva da razgovaraš s Njim i obećava da će konačni ishod biti veliko olakšanje za tebe.

5. “Ako priznajemo grijehe svoje, vjeran je i pravedan, da nam oprosti grijehe i očisti nas od svake nepravde.” (1 Ivanova 1,9). Sve što trebaš učiniti jeste reći Bogu da si učinio grijeh, reći da ti je žao, a On će se pobrinuti za sve ostalo, oprati te i promijeniti u novo stvorenje.

VIDI OVO: Bez obzira što si učinio, Bog te ljubi i želi ti oprostiti

6. “Jer ću biti milostiv nepravdama njihovim, i grijeha njihovih neću više spominjati!” (Hebrejima 8,12). U svojoj velikoj milosti, Bog briše tvoje grijehe iz svog sjećanja.

7. “Koliko je istok daleko od zapada, toliko on udaljuje od nas grijehe naše.” (Psalam 103,12). To će ti dati osjećaj slobode i odvojenosti od tvojih grijeha, kao i približiti te Bogu.

8. “Nikakve dakle sada osude onima koji su u Kristu Isusu!” (Rimljanima 8,1). Ako slijediš Isusa i ostaješ uz Njega, ne moraš brinuti o sudu; tvoja krivnja je stvar prošlosti.

9. “Ako je dakle tko u Kristu, to je on novo stvorenje, to je staro prošlo, gle, sve je novo postalo.” (2 Korinćanima 5,17). Osim što čisti sve tvoje grijehe svojom krvlju, Bog ti daje potpuno novi život – novo srce koje će te čuvati da dalje ne griješiš.

VIDI OVO: Ako su svi moji grijesi već oprošteni, zašto se moram ponovno kajati?

Zašto ne krenuti ka Bogu upravo sada i prihvatiti Njegov predivni dar oproštenja kroz Isusa Krista? Nemaš što izgubiti, a dobivaš vječnost!

Izvor: Biblija-govori.hr