Bez obzira što si učinio, Bog te ljubi i želi ti oprostiti

Bez obzira što si učinio, Bog te ljubi i želi ti oprostiti

Isus je u stanju spasiti i najgorega grešnika. Bez obzira što si učinio, može ti biti oprošteno.

“Ali Bog pokaza svoju ljubav prema nama time što je Krist, dok smo još bili grešnici, umro za nas” (Rimljanima 5, 8). Što ga je navelo da se žrtvuje? Što bi drugo moglo biti nego ljubav!

Bog ljubi grešnika, ali mrzi njegov grijeh

Nije istina da nas ljubi kad smo dobri i da nas mrzi kad smo zli, kao što to neki roditelji uče svoju djecu. On nas uvijek ljubi, ali mrzi grijeh koji nas razdvaja od njega; kao što i otac ljubi svoje dijete kad ima boginje, a istovremeno mrzi bolest koja odvaja dijete od njega.

Ti nisi tražio Boga da te ljubi. To ti je darovano besplatno

On je prvi započeo. Brate i sestro razmisli o tome: Bog te ljubi! Bez obzira tko si ili što si učinio, Bog te ljubi. Možeš biti najpokvareniji grešnik ovoga svijeta ili najveći bijednik koji je ikada udisao zrak, no bez obzira na sve to, Bog te ljubi! Kako možeš prezreti takvu ljubav, ljubav kojoj nema ravne?

Njegovo djelo obuhvaća sve

“A tko god dođe k meni, sigurno ga neću izbaciti van” (Ivan 6, 37). “Tko god” jest riječ koju on često spominje da pokaže opsežnost svoga djela. Pod tim velikim riječima “tko god” misli i na tebe. Gdje god naiđeš na tu riječ, zamijeni je svojim vlastitim imenom. To što govori, primijeni na samoga sebe. Isus je u stanju spasiti i najgorega. Ni ti nisi prevelik grešnik. I tebe može spasiti.

PROČITAJTE: Hoće li mi Bog oprostiti ________ ?

U stvari, jedino grešnik ima što tražiti od njega. “Krist Isus dođe na svijet da spasi grešnike” (1. Timoteju 1, 15). A sam Isus kaže: “Nisam došao da zovem pravednike, nego grešnike” (Marko 2, 17). Ako si uvjeren da si dovoljno dobar, onda ti on i ne treba. Ali ako si jadan, kriv, izgubljen i propao grešnik, bez ikakve svoje pravde, onda je došao upravo za tebe.

Evo, ukazao sam na pravo poimanje spasenja. “Uzimam danas za svjedoke protiv vas nebo i zemlju da pred vas stavljam: život i smrt, blagoslov i prokletstvo. Život, dakle, biraj” (Ponovoljeni zakon 30, 19).

Izaberi, govori Bog. Odluka mora biti donesena i ti je moraš donijeti. Zbog toga, izaberi, izaberi Krista. Vjeruj u Gospodina Isusa i bit ćeš spašen. Hoćeš li? Učini to sada!

Autor: Oswald J. Smith

Reci što misliš