Bog te ljubi
Foto: Pexels

Bog te ljubi i želi ti oprostiti. On je u stanju spasiti i najgorega grešnika. Bez obzira što si učinio, može ti biti oprošteno.

Svi žele biti voljeni. Postoji li bolji osjećaj nego znati da ste voljeni i prihvaćeni unatoč svim vašim nedostacima? Danas imam dobre vijesti za vas. Najveća ljubavna priča ikad ispričana uključuje i vas! Bog te voli. Žrtvovao se kako biste mogli zauvijek biti s Njim na nebu.

Što ga je navelo da se žrtvuje? Što bi drugo moglo biti nego ljubav!

Bog ljubi grešnika, ali mrzi njegov grijeh

Nije istina da nas ljubi kada smo dobri i da nas mrzi kada smo zli, kao što to neki roditelji uče svoju djecu. Uvijek nas ljubi, ali mrzi grijeh koji nas razdvaja od njega; kao što i otac ljubi svoje dijete kada ima boginje, a istovremeno mrzi bolest koja odvaja dijete od njega.

Bog mrzi grijeh, a ljubi grešnika

Ti nisi tražio od Boga da te ljubi. To ti je darovano besplatno

On je prvi započeo. Bez obzira tko si ili što si učinio, Bog te ljubi. Možeš biti najpokvareniji grešnik ovoga svijeta ili najveći bijednik koji je ikada udisao zrak, no bez obzira na sve to, Bog te ljubi! Kako možeš prezreti takvu ljubav, ljubav kojoj nema ravne?

To je ljubav koja oprašta

Bog je otišao puno dalje od izjave o svojoj ljubavi prema nama. Pokazao je koliko nas ljubi. Nikada nije došlo do veće demonstracije ljubavi: jedini Božji Sin umro je za grešnog čovjeka.

“Ali Bog pokaza svoju ljubav prema nama time što je Krist, dok smo još bili grešnici, umro za nas” (Rimljanima 5, 8).

Ne možete nikako zaraditi mjesto u nebu. Sva dobra djela u životu ne mogu izbrisati grijehe koje ste počinili. Grijeh je dug koji se mora platiti. Isus je u svojoj ljubavi platio za vaš grijeh na križu. Ako odbijete Njegovu žrtvu, morat ćete platiti za svoje grijehe vječnom odvojenošću od Boga.

Grijesi vas odvajaju od Boga i zahtijevaju osudu. Međutim, Božja ljubav omogućila je da vam se oprosti svaki grijeh smrću i uskrsnućem Isusa Krista. Bog je spreman oprostiti vam sada ako prihvatite Njegovu ljubav.

Ako priznamo grijehe svoje, vjeran je on i pravedan: otpustit će nam grijehe i očistiti nas od svake nepravde. (1. Ivanova 1, 9)

Bog te ljubi i želi ti oprostiti

“A tko god dođe k meni, sigurno ga neću izbaciti van” (Ivan 6, 37).

“Tko god” jest izraz koji Bog često spominje da pokaže opsežnost svoga djela. Pod tim velikim riječima “tko god” misli i na tebe. Gdje god naiđeš na te riječi, zamijeni ih svojim vlastitim imenom. To što govori primijeni na samoga sebe. Isus je u stanju spasiti i najgorega. I tebe želi spasiti.

U stvari, jedino grešnik ima što tražiti od njega.

“Krist Isus dođe na svijet da spasi grešnike” (1. Timoteju 1, 15).

A sam Isus kaže: “Nisam došao da zovem pravednike, nego grešnike” (Marko 2, 17). Ako si uvjeren da si dovoljno dobar, onda ti On i ne treba. Ali ako vjeruješ da si jadan, kriv, izgubljen i propao grešnik, onda je došao upravo za tebe.

Prihvaćaš li Njegovu ljubav i oprost?

Priznajete li da ste grešnik koji je prekršio Njegove svete zapovijedi? Shvaćate li da postoji vječna kazna za vaš grijeh?

Vjerujete li da je Isus Krist, Sin Božji, umro na križu da plati za vaš grijeh, da je bio pokopan i da je uskrsnuo? Hoćete li prihvatiti Isusa kao svog Spasitelja?

Jer ako ustima ispovijedaš da je Isus Gospodin, i srcem vjeruješ da ga je Bog uskrisio od mrtvih, bit ćeš spašen. Doista, srcem vjerovati opravdava, a ustima ispovijedati spasava. Jer veli Pismo: Tko god u nj vjeruje, neće se postidjeti. Nema uistinu razlike između Židova i Grka jer jedan je Gospodin sviju, bogat prema svima koji ga prizivlju. Jer: Tko god prizove ime Gospodnje, bit će spašen. (Rimljanima 10, 9–13)

PROČITAJTE JOŠ: