5 pogrešaka koje svi radimo pri korištenju mobitela

Možda svoj mobitel držite blizu sebi kako bi čuli alarm ili iz kojeg drugog razloga No, vaš mobitel nije dobar partner za spavanje. Ujedno, on vam nije koristan za zdravlje ni preko dana.

Brightside donosi 5 pogrešaka koje radimo pri korištenju mobitela:

1. Spavanje s mobitelom

Mobitel odašilje i prima elektromagnetske valove. To uključuje radio-valove. Iako to još nije dokazano, neka istraživanja pretpostavljaju da ti valovi utječu na naš mozak nakon duge izloženosti. Mobitel vas može probuditi tijekom vašeg ciklusa spavanja. Ako nije moguće ugasiti mobitel dok spavate ili ga držati u drugoj sobi, pokušajte ga barem staviti u zrakoplovni način.

2. Preduga izloženost plavom svjetlu

Plavo svjetlo iz ekrana mobitela suzbija melatonin – hormon koji reguliran san i spavanje. Plavo svijetlo ujedno uzrokuje glavobolje i probleme s očima i vidom. Pokušajte uključiti filtar za plavo svijetlo na vašem mobitelu.

VIDI OVO: Kako mobiteli utječu na mentalno zdravlje mladih? Rezultati istraživanja zabrinjavaju!

3. Korištenje mobitela sa slabim signalom

Kada vidite slab signal na svom mobitelu to znači da vaš mobitel odašilje više valova kako bi dobio bolji signal što znači da ste izloženi većoj količini štetnih valova. Ako vam je signal vrlo nizak, onda biste trebali mobitel držati podalje od sebe ili koristiti kućni telefon za pozive.

4. Držanje mobitela u kontaktu s kožom

Nekoliko istraživanja povezuju rak i mobitele, pogotovo transmisiju signala od oko 900MHz zbog čega se vaš mobitel počinje zagrijavati. Vaša koža jako lako upija toplinu mobitela kada ga držite na koži.

Kada pričate na mobitel, pokušajte koristiti slušalice kako ga ne biste dodirivali kožom.

5. Loš položaj vrata i glave pri gledanju u mobitel

Poznato je da korištenje mobitela uzrokuje probleme s palčevima. No, postoji još jedna komplikacije, a javlja se kada savijate vrat prema dolje dok gledate u ekran te tako povećavate pritisak na kralježnicu.

VIDI OVO: Broj tumora na mozgu u Engleskoj se udvostručio: Znanstvenici upozoravaju da su krivi mobiteli

Kako vrijeme prolazi, povećava se težina koju vrat mora podnositi, a ponekad dosegne 5 puta veću težinu od težine glave. To uzruje abnormalnosti u vratu. Kada koristite mobitel, pokušajte vrat držati u što uspravnijem položaju.