Baba Vanga je pred smrt 1996. najavila da će nekoliko godina nakon njenog odlaska na drugi svijet u Europi biti rođena djevojčica s njezinim darom.

Nakon vala izbjeglica, Europu će pogoditi i razoriti velika ekološka katastrofa, a za šest godina planeta će ostati bez pitke vode.

Ovo tvrdi Kaede Uber, Francuskinja iz Montpelliera, stara svega 12 godina, koju mnogi smatraju nasljednicom Baba Vange (Vangelija Pandeva Dimitrova), piše Kurir.

Bugarska proročica navodno je pred smrt 1996. najavila da će nekoliko godina nakon njenog odlaska na drugi svijet u Europi biti rođena djevojčica s njezinim darom. To su svi zaboravili sve dok se 2009. u francuskim novinama nije pojavila vijest o tome da je petogodišnja Kaede Uber nekoliko godina ranije predvidjela svjetsku ekonomsku krizu.

Kako tvrde neki mediji, istraživači paranormalnih sposobnosti proučavali su njena proročanstva i ponašanje i navodno otkrili da je ona zaista nasljednica Baba Vange. Kao dokaz toga naveli su njezino ponašanje, koje liči na ponašanje bugarske vidovnjakinje.

Kad je Kaede napunila sedam godina, pojavila se na ruskoj televiziji, gdje je govorila o svojim proročanstvima, a onda je ”predvidjela” i pobjedu Vladimira Putina na predsjedničkim izborima u Rusiji. Međutim, nakon nekoliko intervjua, i Kaede i cijela njezina obitelj su nestali. Skoro pet godina, pišu mediji, nije bilo nijednog spomena o djevojčici, pa su mnogi povjerovali da je umrla ili da je ubijena. Ipak, nedavno se ponovno pojavila na jednoj televiziji.

“Teroristički napadi i izbjeglički val teško će pogoditi Europu, zbog toga će cijeli svijet biti u opasnosti. Mnogo ljudi će biti ubijeno, a krv će liti na sve strane. Četiri mjeseca nakon toga Europu će pogoditi ekološka katastrofa i planeta će za šest godina ostati bez vode za piće “, poručila je ona.

Projekt države

Priče o proročanstvima i tvrdnjama Babe Vange i njene navodne nasljednice mnogi s pravom odbacuju kao potpuno neosnovane. Ima istraživača koji odavno tvrde da je sav rad Vangelije Dimitrove bio dobro osmišljena propaganda koju je vodila država, a kao dokaz toga navode da se ona družila s Todor Živkov, komunističkim vođom Bugarske, i da se pojavljivala na skupovima partije.

Osim toga, većina proročanstava koja se vezuje za nju, poput napada 11. rujna 2001. i brexita, uvijek se nekako pojavi u javnosti nakon događaja, pa se naknadno tvrdi da ih je ona predvidjela. Na sličan način, tvrde, netko stoji i iza navodnih proročanstava djevojčice, koja danas ima svega 12 godina.

Isus nas je upozorio da će doći »lažni Mesije i lažni proroci« i pokušat će zavarati čak i Božje izabrane (Matej 24,23-27; vidi i 2. Petrovu 3,3 i Judinu 17-18). Najbolji način na koji se možete zaštititi od lažne nauke i lažnih učitelja jest poznavanje istine, piše Gotquestions.org.