NaslovnicaDuhovnostSad je vrijeme da se pokajemo i spasimo od pakla

Sad je vrijeme da se pokajemo i spasimo od pakla

Spasenja poslije smrti nema. Danas se trebamo pokajati za sve grijehe i primiti Isusa u svoj život.

Budi iskren i priznaj da te mnogo puta savjest uznemiruje zbog počinjenih grijeha. Uznemiruje te i pomisao na vječnu kaznu, na pakao. Hvata te strah od onoga što slijedi iza smrti.

Međutim, tješiš se nadom da i poslije smrti ima spasenja. Ovako računaš: “Nisam ja baš toliko grešan. Nisam nikoga ubio, nisam ništa ukrao. Nekada odem i u crkvu. Ako već ima nešto poslije smrti – onda ću sigurno otići u čistilište, a ne pakao. Netko će se već naći od mojih koji će platiti mise za pokoj moje duše. Ako se budem i mučio neko vrijeme, nekako će se sve ipak dobro svršiti, pa ako postoji nebo i pakao, Bog nije tako okrutan da me baci u pakao.”

Spasenje poslije smrti gorka je i tragična obmana. Obmana zbog koje su milijuni propustili da prime Krista za svog Spasitelja ovdje na zemlji. Odgodili su za kasnije. Računali su na čistilište. A to “kasnije” je bilo PREKASNO!!!

VIDI OVO: Što je čistilište i nalazi li se u Bibliji?

U Svetom pismu nema ni jedne riječi o čistilištu, ni jedne riječi o spasenju poslije smrti. Čistilište ne postoji. Spasenja poslije smrti nema. Duhovi umrlih ne mogu prelaziti iz carstva smrti u nebo, ni oni iz neba u carstvo smrti. O tome nam i sam Isus, Sin Božji, govori u priči o bogatašu i siromahu Lazaru: “Osim toga, između nas i vas veliki je bezdan, te ni oni koji bi htjeli ne mogu odavde prijeći k vama niti odatle k nama.” (Luka 16, 26)

Vrijeme poslije smrti nije vrijeme spasenja. Sveto pismo nas upozorava: “SAD JE PRAVO VRIJEME, SAD JE DAN SPASENJA!” (2. Korinćanima 6, 2)