Kako pokazati ljubav članovima svoje obitelji ovog Božića?

Kako možete pokazati ljubav članovima svoje obitelji ovog Božića? Postoje li neke aktivnosti koje trebate ukloniti iz svog pretrpanog rasporeda?

Sada dakle, ovo troje ostaje, vjera, nada i ljubav, ali, ljubav je najveća.“ (1. Korinćanima 13, 13)

Prijatelj prijatelju

S obzirom na Božić, lako je izgubiti se u poslovima kuhanja, pripremanja i kupovine, zbog kojih zaboravimo zbog čega to sve činimo. Ponekad, ljudi koje volimo izgube se u cijeloj toj žurbi, zbog pretrpanih rasporeda i blagdanskih zabava.

Nekoliko dana ranije napisao sam božićnu verziju stihova 1. Korinćanima 13, kako bi mi pomogao da budem usredotočen na ono što je Pavao smatrao najvažnijim, ljubav. Kao dio naše obiteljske tradicije, tu sam verziju stavio u mjesto u našemu domu, kao podsjetnik onoga što je zaista važno za vrijeme blagdana. S obzirom na to da ste i vi dio naše obitelji, predočit ću ju i vama.

1. Korinćanima 13, u božićnom stilu

Ako svoju kuću savršeno ukrasim lijepim kariranim mašnama, nitima svjetlucavih svjetala i sjajnim staklenim kuglicama, ali ne pokažem ljubav svojoj obitelji, ja sam samo još jedan dekorater.

Ako robujem u kuhinji, pečem gomilu božićnih kolača, ako pripremam gurmanska jela i na prekrasan način ukrasim blagdanski stol, ali ne pokazujem ljubav prema svojoj obitelji, samo sam običan kuhar.

Ako radim u pučkoj kuhinji, pjevam pjesme u sirotištima i ako dajem sve što imam u dobrotvorne svrhe, ali ne pokazujem ljubav prema svojoj obitelji, to mi ništa ne donosi.

Ako smreku obrubim svjetlucavim anđelima i heklanim snježnim pahuljama, prisustvujem bezbrojnim blagdanskim zabavama i pjevam u kantati zbora, ali se ne usredotočim na Krista, promašio sam poantu.

Ljubav prestaje s kuhanjem kako bi zagrlio dijete.

Ljubav sa strane stavlja ukrašavanje kako bi poljubila supruga.

Ljubav je ljubazna, bez obzira na iskušenja.

Ljubav ne zavidi drugome domu na načinu kako je ukrašen.

Ljubav ne vrišti na djecu da se maknu s puta.

Ljubav ne daje samo onima koji mogu vratiti, nego se raduje u davanju onima koji ne mogu.

Ljubav podnosi sve, vjeruje u sve, nada se svemu i izdržava sve.

Ljubav nikada ne doživljava pad. Video igre će se slomiti, biserna ogrlica će se izgubiti, nogometne lopte i dresovi će se poderati. No dar ljubavi će izdržati.

Pomolimo se

Nebeski Oče, zahvaljujem Ti na tome što si poslao svoga Sina, Isusa, te zvjezdane noći u Betlehemu. Još uvijek sam zapanjen svojom velikom ljubavi koju gajiš prema meni. Ne dopusti da ikada izgubim pravo značenje Božića, nego daj mi da slavim Isusovo rođenje s radošću! Pomozi mi da znam davati onako kako si Ti dao meni, s ljubavlju.

U Isusovo ime, amen.

Sada je red na vama

Na koje načine vi možete pokazati ljubav članovima svoje obitelji ovog Božića? Postoje li neke aktivnosti koje trebate ukloniti iz svog pretrpanog rasporeda? Ako postoje, koje su to aktivnosti?

Autor: Sharon Jaynes; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Crosswalk.com

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!