Pokorovanje Božjoj volji
Foto: Unsplash

Pokoravanje Božjoj volji zahtjeva jasno, povjerenjem ispunjeno usmjerenje na Njega. Josipov život dobar je primjer za to. 

Josipova braća toliko su ga mrzila da su ga prodala karavanu koji je putovao do Egipta. Tamo je postao rob faraonovog činovnika Potifara.

Unatoč svoj svojoj nesreći, Josip je sve svoje dužnosti savršeno izvršavao te je zbog toga promaknut kako bi nadgledao Potifarovo domaćinstvo. Kroz sve to, Josip je svoje oči držao usmjerene na Gospodina. 

Usmjerenje nam pomaže da odaberemo božanstvo, a ne napast. Potifarova supruga pokušala je zavesti Josipa, no on ju je odbijao. Kada je odbio griješiti protiv Boga (Postanak 39,9), ona ga je lažno optužila te su svi povjerovali njezinim lažima. Ignorirajući Josipovu prijašnju poslušnost, iskrenost i rad, Potifar ga je zatočio.

VIDI OVO: Kako mogu znati što je Božja volja za moj život?

Da smo mi bili na Josipovom mjestu, možda bismo pitali našeg nebeskog Oca zašto se to dogodilo. No, Josip je trpio i nastavio vjerovati da ga Bog nije napustio niti da je izgubio kontrolu nad situacijom. 

U stresnim trenutcima otkrit ćemo koliko zaista vjerujemo u Gospodina. Ako sumnja u Njegova obećanja pusti korijenje u našem umu, može doći do skretanja s Njegovog odabranog puta. No, uz ustrajnu vjeru, možemo prepoznati Božju prisutnost i biti snažni gdje god se nalazili. 

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Ida U.; Izvor: Intouch.org