Poljubac voljene osobe je moćan za zdravlje: Evo što točno čini!

Poljubac je vrlo koristan i moćan za zdravlje i dugovječnost! U ovom tekstu doznajte što može učiniti poljubac voljene osobe.

Jeste li znali da poljubac voljene osobe može produžiti život za pet godina?

Njemački istraživači su došli do zaključka da pojedinaci koji svako jutro prije odlaska na posao da poljubac voljenoj osobi, mogu živjeti i pet godina dulje. Ovo zvuči nemoguće, ali takvu ljudi zarađuju više, imaju manje prometnih nesreća i manje izostaju su posla zbog bolesti.

Poljubac voljene osobe sagorijeva kalorije

Poljubac voljene osobe je dobar za zdravlje jer sagorijeva kalorije! Koliko točno kalorija izgori poljupcem, teško je reći, ali ako bi uzeli u obzir poznata istraživanja i od svih podataka napravili srednji izračun, ljubljenje troši dvije do šest kalorija.

Ne baš poput sata u teretani, ali i to je nešto. Znate li da se za vrijeme ljubljenja aktivira otprilike 30 mišića lica i vrata? To će vašem licu vratiti napetost, a hormonski vrtlog u tijelu će vašu kožu učiniti glatkom i napetom, prenosi Ordinacija.

VIDI OVO: Kako majčin poljubac utječe na mozak djeteta? Snimka prikazuje nešto nevjerojatno!

Poljubac voljene osobe za zdravlje

Poljubac voljene osobe opušta

Poljubac voljene osobe je prirodno sredstvo za opuštanje. Rezultati istraživanja govore o tome kako ljubljenje opušta kortizol koji djeluje opuštajuće, a uz njega otpušta i endorfin zbog kojega ćete se osjećati dobro! Zabilježeno je da miješanje sline pojačava djelovanje dopamina koji pomaže kod romantičnog zbližavanja.

Smiruje glavobolju

Poljubac smiruje glavobolju jer dopamin i endorfini smanjuju osjetljivost na bol. Stoga, ako vas muči glavobolja, prije nego uzmete tabletu nekoliko minuta se ljubite.

Kada vas napadne alergija, ljubite se

Poljubac je dobar način za sprječavanje alergija, tvrdi jedno istraživanje. Ispitivanje se vršilo nad 24 pacijenta s dermatitisom i 24 pacijenta s alergijskim rinitisom koji su se tada nalazili u bolnici u Osaki.

VIDI OVO: ISTINITA PRIČA IZ ZATVORA: Znate li tko me poljubio?

Zamoljeni su da se pola sata ljube s voljenom osobom. Nakon obavljenog zadatka, napravljeni su testovi na pacijentima koji su pokazali da je ljubljenje poboljšalo njihov imuno sistem.

Ljubite se samo s onima koje uistinu volite, i vaši poljupci će donijeti nešto dobro u vaš život. Poljubac je uistinu nevjerojatan, zar ne?