Ponekad se osjećate kao da ne vrijedite ništa? Ova priča će vas naučiti predivnoj istini

Jedan poznati govornik je počeo svoj seminar tako što je podigao novčanicu od 50 eura u vis. U prostoriji je bilo ukupno 200 ljudi.

Pitao je: “Tko želi ovu novčanicu?” Svi su podigli ruke.

Nastavio je: “Ovih 50 eura dat ću nekome od vas, ali prvo ću nešto učiniti.”

Zgužvao je novčanicu. Potom je upitao: “Želite li ju još uvijek?” Sve ruke su bile i dalje podignute.

Zatim je nastavio: “A sad?” Bacio je novčanicu na pod i cipelama je utrljao u prljavi pod. Podigao je novčanicu, bila je zgužvana i skroz prljava. “Dobro, tko je još uvijek želi?” Još uvijek su sve ruke bile podignute.

Onda je rekao: “Dragi prijatelji, upravo smo naučili jednu vrlo važnu lekciju. Šta god da učinio s ovom novčanicom, vi ste je htjeli i dalje jer ni u jednom trenutku nije izgubila na vrijednosti. U svakom trenutku je vrijedila 50 eura!

Često nam se dogodi u životu da nas neko odgurne od sebe, da padnemo nisko, da se osjećamo kao izgužvani i bačeni u blato. To su činjenice iz svakodnevnog zivota.

Ponekad se osjećamo kao da ne vrijedimo ništa. Bez obzira šta vam se dogodilo u životu ili će se tek dogoditi, vi nikada nećete izgubiti na vrijednosti. Bili prljavi ili čisti, izgužvani ili ispeglani, vi ste i dalje neprocjenjivi za sve one koji vas vole više od ičega na svetu.

Osloni se na istinu Božje riječi koja ti govori: „Jer dragocjen si u mojim očima, vrijedan si, i ja te ljubim!“ (Iz 43,4)

NAJNOVIJE!