Poruka Adventa koju svi trebaju čuti i razumjeti

Ovo je prava poruka Adventa: “Evo kralj ti tvoj dolazi!” Adventsko vrijeme može nam stvoriti priličnu nevolju ako ga točno i temeljito razumijemo.

To se dogodi da se ispuni što je rečeno po proroku: Recite kćeri Sionskoj: Evo kralj ti tvoj dolazi, krotak, jašuć na magarcu, na magaretu, mladetu magaričinu. Matej 21,4-5 

Ovo je prava poruka Adventa: “Evo kralj ti tvoj dolazi!”

Adventsko vrijeme može nam stvoriti priličnu nevolju ako ga točno i temeljito razumijemo.

Sin Božji već je došao k nama u ljudski svijet. I dok je visio na križu, povikao je: “Dovršeno je!” Kasnije se vratio u slavu svoga Oca. Sve ovo možemo prihvatiti vjerom te graditi sav svoj život na čvrstom temelju spasenja.

VIDI OVO: Što je Advent i na koji je način povezan s Božićem?

Ako je tome tako, što nam onda govori adventska poruka: “Evo kralj ti tvoj dolazi!”? Možda adventsko vrijeme govori o prošlosti kad su praočevi čekali dolazak Spasitelja? Odnosi li se ta poruka uopće na nas?

Ne, nije tako. To što se svake godine naviješta: “Evo kralj ti tvoj dolazi!” pokazuje nam da je evanđelje, da upotrijebim pomalo strani izraz, dinamična stvar. Ono je pokret i život. Kao što je Gospodin jednom došao, tako će sigurno nastaviti dolaziti stalno.

On prožima svijet i stvara nemir. On dolazi gladnim srcima koja žele spasenje. On uvijek iznova prodire u živote onih koji u njega vjeruju. Da, adventsko vrijeme ukazuje na veličanstvenu dinamiku učinkovita života Gospodina Isusa Krista.

VIDI OVO: Molitva u adventu: Prekrasna molitva za svako doba dana

Uvijek iznova, uvijek zastrašuje ali i usrećuje, poziv obilazi svijet i zajednicu vjernika: “Evo kralj ti tvoj dolazi!”

Gospodine, radujemo se što je tvoje kraljevstvo živo i što postoji! Amen.

Autor: Wilhelm Busch

NAJNOVIJE!