Poruka o vjeri koju svi trebamo govoriti

Jako je važno verbalno izreći ono što mislimo u našim srcima. Poruku u vjeri u Isusa Krista trebamo prenositi svojim riječima.

„Jer ako ustima ispovijedaš da je Isus Gospodin, i srcem vjeruješ da ga je Bog uskrisio od mrtvih, bit ćeš spašen“ (Rimljanima 10,9). 

Jeste li ikada otvoreno izjavili da je Isus Gospodin? To bi trebalo biti jako lako reći i to je nešto što svi mi trebamo reći. U Rimljanima 10,9 piše: „Jer ako ustima ispovijedaš da je Isus Gospodin, i srcem vjeruješ da ga je Bog uskrisio od mrtvih, bit ćeš spašen“. To je poruka o vjeri koju propovijedamo. 

No ne možemo ju jednostavno osjetiti; mi moramo i djelovati. Ponekad damo intelektualni pristanak nečemu, ali se to ne ukorijeni u našim srcima. To treba biti unutarnje uvjerenje. Da, mi se mentalno složimo s time, ali to ujedno prihvaćamo i kao uvjerenje. Jako je važno verbalno izreći ono što mislimo u našim srcima. 

VIDI OVO: Isusova poruka koju mnogi danas ne žele čuti

Mislim da muškarci imaju s ovim više problema nego žene. Žene se čine mnogo otvorenije kada je riječ o izražavanju privrženosti i ljubavi dok to za muškarce nije tako lako. No ovo trebate znati o muškarcima: mi imamo iste emocije i dubinu ljubavi kao i svaka druga osoba; samo ju drugačije izražavamo. Tako da ponekad moramo malo više raditi na tome. 

Trebamo izraziti našu ljubav Gospodinu: Gospodine, volim Te. Cijenim što Si učinio za mene. Slavim Te. Hvalim Te. 

Da, Gospodin može vidjeti naša srca. Ali nam govori da mu prinesemo žrtvu hvale. Kako piše u Hebrejima 13: „Po njemu dakle neprestano prinosimo Bogu žrtvu hvalbenu, to jest plod usana što ispovijedaju ime njegovo“ (15). 

Tako da trebamo reći da je Isus Gospodin. Trebamo to izraziti u crkvi i častiti Gospodina u našoj molitvi. Ali trebamo to ujedno govoriti i drugima. 

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Ida U.; Izvor: Harvest.org