Naslovnica Duhovnost Poruka koju svaki kršćanin treba glasno izreći dok slavi Uskrs kod kuće

Poruka koju svaki kršćanin treba glasno izreći dok slavi Uskrs kod kuće

Bez sumnje je da Uskrs ove godine izgleda malo drugačije nego proteklih godina.

Kao nikada prije prisiljeni smo odbaciti čovječju verziju blagdana ispunjenu s novim nedjeljnim haljinama, traženjem jaja i velikim obiteljskim okupljanima i usredotočiti se na ono osnovno: križ, prazan grob i našeg uskrslog Gospodina. 

Da, ovaj Uskrs, više nego ikada, bit će usmjeren na intimnost s našim Spasiteljem – bit će to vrijeme razmišljanja o životu koji je pokorio smrt, o trijumfu nad paklom, o najvećem proročanstvu ikada ispunjenom i o pobjedi nad grijehom koji je nas trebao pribiti za taj križ. 

VIDI OVO: Uskrs nisu zečevi, jaja, bogata trpeza, već nešto puno dublje!

Snažna poruka koju trebamo glasno izreći

Iako su slijedeće riječi izgovorene prije mnogo godina, ova snažna poruka doktora S. M. Lockridgea jako je značajna za ovo vrijeme: 

„Farizeji Ga nisu mogli podnijeti, ali su shvatili da Ga ne mogu zaustaviti. Pilat nije mogao pronaći krivice na Njemu. Herod Ga nije mogao ubiti. Smrt Ga nije mogla podnijeti. Grob Ga nije mogao zadržati. TO JE MOJ KRALJ!“ 

„Pitam se poznajete li Ga?“, upitao je Lockridge, „On je ključ znanja. On je izvor mudrosti. On je put do izbavljenja. On je staza do mira. On je cesta pravednosti. On je put svetosti. On je prozor slave.“ 

NAJNOVIJI ČLANCI