Poruke za ozdravljenje biblijski citati
Foto: Unsplash

Trebate li poruke za ozdravljenje koje biste uputili bolesnim osobama? Biblijski citati za ozdravljenje nam mogu pružiti pomoć koju trebamo.

Biblija često govori o čudesnom ozdravljanju kroz Isusovo djelo i vjeru u Boga u teškim vremenima. To vrijedi i danas za nas koji možda živimo s različitim bolestima i koji imaju mnogo borbi.

Evo 10 biblijskih citata za ozdravljenje koje možemo danas razmotriti:

1. Izaija 41, 10

Koliko god se suočavali s bolima, mi smo pozvani da trpimo. Sve dok živimo u svijetu, bit će bolesti. Dobra vijest je da nam Izaija 41,10 govori da se ne moramo bojati. “Ne boj se, jer ja sam s tobom; ne obaziri se, jer ja sam Bog tvoj. Ja ću te krijepiti i pomagat ću ti, i poduprijet ću te desnicom pravednosti svoje.”

Kada nam je potrebno ozdravljenje, možemo se uplašiti da će nas Bog napustiti. To je razlog zašto nam trebaju stihovi za ozdravljenje koji će nam doći u spas i osnažiti nas.

2. Jakov 5, 15-16

Jakov nas upućuje da pozovemo crkvene starješine da mole nad nama, kako bi nas pomazali uljem u Gospodinovo ime. Kada postoji više od jedne osobe koja se moli, ona može biti moćna. Ako tome pridodate stih ozdravljenja? Pa, prilično je nevjerojatno. Isus je ponovio ono što je Jakov rekao o okupljanju ljudi da mole. “Nadalje, kažem vam, ako se dvojica od vas slože na zemlji u bilo čemu, što god zaišću, bit će im od Oca mojega koji je na nebesima.”

3. Izaija 53, 4-5

Isus je uzeo naše grijehe i naše boli na križ. “Ipak, on je naše bolesti ponio i naše boli nosio, a mi smo držali da ga Bog bije, udara i muči. A on bijaše proboden zbog naših prijestupa, satrt zbog naših bezakonja; na njemu bijaše kazna — radi našega mira, i njegovim ranama mi smo iscijeljeni” Podsjetite se na ovaj stih iscjeljenja u Izaiji kada se borite s neizvjesnošću. Možete ga zapisati na indeksnu karticu kako biste se podsjetili na to kada strah počne kucati.

VIDI OVO: Molitva za zdravlje: Ovako trebate moliti za ozdravljenje

4. Ponovljeni zakon 7, 15

Sljedeći stih o o iscjeljenju može se naći u Ponovljenom zakonu 7,15: “I Gospod će od tebe odstraniti svaku bolest i neće na te pustiti nijednu od opakih boljetica egipatskih za koje znaš, nego će ih sručiti na sve one koji tebe mrze.” Ako je Bog izbavio Izraela i uzeo bol njegovog naroda, sigurno može to i danas učiniti.

5. Psalam 34, 19

Želite li oslobođenje od boli? Pročitajte Psalam 34, 19. “Mnoge nevolje ima pravednik, ali ga od sviju izbavlja Gospod.” To je jednostavna, ali uvjerljiva poruka istine. Postoji mnogo slučajeva kada stvari nemaju odgovor. Razbijat ćemo glave i zabrinuti se jer ne možemo identificirati rasuđivanje, ali iscjeljujući stihovi poput ovog imaju moć da daju odgovor – a to je Gospodin. Kršćani razumiju Gospodinovu moć i identificiraju oslobođenje kao dio Njegovog plana.

6. Matej 8, 5-8

“A kad Isus uđe u Kapernaum, pristupi mu neki stotnik moleći ga i govoreći: »Gospodine, sluga mi leži kod kuće uzet, strašno se muči!«

I reče mu Isus: »Ja ću doći i ozdraviti ga.« A stotnik, odgovorivši, kaza: »Gospodine, nisam dostojan da pod krov moj uđeš, nego samo reci riječ i bit će iscijeljen sluga moj.”

Isus je začetnik i dovršitelj naše vjere. Potreban je samo jedan dodir od Njega da se obnovimo kao što je Matej podijelio. Razumjeti Gospodinov dodira će vam pomoći na vašem putu do ozdravljenja.

7. Marko 1, 41

Zatim je Isus išao u sinagoge po Galileji propovijedajući i istjerujući zloduhe. Čovjek sa gubom je došao Isusu i molio ga da ga ozdravi i očisti. Isus je bio ogorčen. Ispružio je ruku i dotaknuo čovjeka. Rekao je prema Marku 1, 41: “Budi čist!”

Danas možete početi preuzeti odgovornost za svoje zdravlje i dotaknuti se Isusove moći ispovijedajući svoje vlastite potrebe i prisjećajući se toga dok se okrećete stihovima ozdravljenja. Bog može i pružiti će pomoć svojoj djeci, ali prvo morate komunicirati s njim kroz molitvu.

8. 2, Ljetopisa 7, 14

U 2. Ljetopisa 7,14 učeni smo da smo ponizni i da se kajemo dok tražimo Gospodina. “I ponizi se moj puk, koji je mojim nazvan imenom, pa se pomoli te potraži lice moje i odvrati se od svojih zlih putova, ja ću ga tada uslišati s neba i oprostiti mu grijeh i iscijeliti mu zemlju.”

Stihovi o iscjeljenju, poput 2, Ljetopisa 7,14, podsjećaju nas da će nam Gospodin dati oproštenje od svih grijeha. On razumije da ćemo s vremena na vrijeme činiti pogreške; štoviše, ohrabruje svoju djecu da dođu k njemu i zatraže oprost i iscjeljenje.

VIDI OVO: Molitve za bolesne – za utjehu, snagu i ozdravljenje

9. Psalam 103, 1-5

Još jedan moćan biblijski stih iscjeljenja nalazi se u Psalmu 103. Taj stih govori o obnovi, hvaljenju, opraštanju i iscjeljenju. “Blagoslivljaj Gospoda, dušo moja, i sve što je u meni, sveto ime njegovo! Blagoslivljaj Gospoda, dušo moja, i ne zaboravi sva dobročinstva njegova: on prašta sva bezakonja tvoja, iscjeljuje sve tvoje bolesti; on od propasti otkupi život tvoj, okruni te milosrđem i smilovanjem; usta tvoja ispunja dobrotom, ko orlu ti se mladost obnavlja.” Kakav veliki podsjetnik tko je Bog i kako nas On može osloboditi!

10. Jeremija 33, 6

Jeremija je još jedan podsjetnik da će Bog vratiti naše zdravlje, pa čak i naše bogatstvo! “Evo, ja ću mu donijeti zdravlje i ozdravljenje, i iscijelit ću ih i pokazati im obilje mira i istine.” Obilje, iscjeljenje i zaštita? Potpišite nas sve za ovo!

Suočavanje s bolešću, bez obzira odakle potječe, može oslabiti naš duhovni oklop. Bog je znao s čime ćemo se suočiti na Zemlji i poslao je Njegovog Sina da nas izbavi iz svega toga. On je također poslao svoju Riječ, koja se nikada neće vratiti prazna.

Uzmite ove stihove ozdravljenja u vaša srca danas i dopustite im da duboko utonu u vaše srce. Ostavljamo vas Psalmom 29, koji pokazuje da smo blagoslovljeni ljudi. “Gospod je stolovao nad potopom; da, Gospod stoluje kao kralj dovijeka.”

iscjeljenje Bog
Foto: Wikipedia

Kratke poruke za ozdravljenje – biblijski citati za emocionalno ili duhovno iscjeljenje

1. „Ja sam GOSPOD koji te iscjeljuje.“ – Izlazak 15,26

2. „Iscjeljuje one slomljena srca i povija rane njihove.“ – Psalam 147,3

3. „Vratite se, sinovi odmetnuti, ja ću iscijeliti otpadništvo vaše.“ – Jeremija 3,22

4. „Iscijeli me, GOSPODE, i bit ću iscijeljen, spasi me, i bit ću spašen, jer ti si hvala moja.“ – Jeremija 17,14

5. „Kako Isusa iz Nazareta Bog pomaza Duhom Svetim i silom, njega koji je prolazio čineći dobro i iscjeljujući sve kojima bijaše ovladao đavao — jer Bog bijaše s njime.“ – Djela 10,38

6. „Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni, i ja ću vas okrijepiti. Uzmite jaram moj na sebe i naučite od mene jer sam krotka i ponizna srca. I naći ćete spokoj dušama svojim.“ – Matej 11,28-29

7. „On u tijelu svojemu grijehe naše sȃm ponese na drvo da, umrijevši grijesima, pravednosti poživimo; onaj čijom ste modricom iscijeljeni.“ – 1. Petrova 2,24

8. „A on bijaše proboden zbog naših prijestupa, satrt zbog naših bezakonja; na njemu bijaše kazna — radi našega mira, i njegovim ranama mi smo iscijeljeni.“ – Izaija 53,5

9. „Blagoslivljaj GOSPODA, dušo moja, i ne zaboravi sva dobročinstva njegova: on prašta sva bezakonja tvoja, iscjeljuje sve tvoje bolesti.“ – Psalam 103,2-3

10. „Uzdaj se u GOSPODA svim srcem svojim i ne oslanjaj se na vlastiti razum. Misli na nj na svim svojim putima, i on će poravniti tvoje staze. Ne budi mudar u vlastitim očima: boj se GOSPODA i uklanjaj se oda zla. Bit će to lijek tvojemu tijelu i okrjepa tvojim kostima.“ – Izreke 3,5-8

VIDI OVO: Molitva za tjelesno ozdravljenje

Biblijski stihovi za fizičko iscjeljenje

1. „Što da kažem? Jer on mi reče, on i učini. Sve svoje godine vući ću se u gorčini duše svoje. Gospodine, po tome se živi, i u svemu tome mom je duhu život. Stoga me ozdravi i poživi me.“ – Izaija 38,15-16

2. „Jer dat ću ti ozdravljenje i od tvojih ću te rana iscijeliti, riječ je GOSPODNJA.“ – Jeremija 30,17

3. „Smiluj mi se, GOSPODE, jer ja sam iznemogao; iscijeli me, GOSPODE, jer se tresu kosti moje.“ – Psalam 6,2

4. „GOSPOD će ga ukrijepiti na ležaju bolesničkome, svu ćeš postelju njegovu u bolesti mu izmijeniti.“ – Psalam 41,3

5. „Tad povikaše GOSPODU u tjeskobi svojoj, i od nevolja ih njihovih spasi. Riječ svoju posla, i iscijeli ih, i izbavi ih iz pogibli njihovih.“ – Psalam 107,19-20

6. „A Isus, izašavši, ugleda veliko mnoštvo te se sažali nad njima i ozdravi im bolesnike.“ – Matej 14,14

7. „Te ga moljahu da se samo dotaknu skuta haljine njegove. I svi koji se dotakoše, ozdraviše.“ – Matej 14,36

8. „I ozdravi mnoge bolesnike od različitih bolesti, i zloduhe mnoge izagna. I ne dopusti zlodusima da govore, jer su ga znali.“ – Marko 1,34

9. „A on joj reče: Kćeri, vjera te tvoja spasila! Idi u miru i budi zdrava od svoje patnje!“ – Marko 5,34

10. „I molitva vjere spasit će klonuloga, i Gospodin će ga podići; i ako je počinio grijehe, oprostit će mu se.“ – Jakovljeva 5,15

Nadamo se da će vam ove duhovne poruke za ozdravljenje pomoći ako ste bolesni ili s njima možete ohrabriti druge bolesnike.