5 znakova da vas na određeni posao Bog poziva

Kako možemo znati da nas na određeni posao Bog poziva? U ovom članku donosimo pet znakova koji mogu upućivati na Božji poziv.

Zanimanje i profesija imaju važnu ulogu u ispunjavanju Božje svrhe i planova u našem životu. Nisu sve, ali su vrlo važan faktor. Kada je Bog stvorio čovjeka, dao mu je privilegiju da radi u Njegovom Vrtu.

Postanak 1, 28 kaže: „I blagoslovi ih Bog i reče im: ‘Plodite se, i množite, i napunite zemlju, i sebi je podložite! Vladajte ribama u moru i pticama u zraku i svim živim stvorovima što puze po zemlji!’“

Zemaljske profesije nisu samo sredstvo za zarađivanje novca, već i naša prilika da sudjelujemo u Božjem djelu na zemlji.

VIDI OVO: Molitva za posao: Ovako molite za blagoslov i uspjeh na poslu

Ali, kako znati je li određeno zanimanje – neovisno o tome da li već radite ili tek planirate – Božja volja za vas ili nije? Ovdje se nalazi 5 znakova koji upućuju na to da vas na određeni posao zaista Bog poziva.

Proslavlja Boga. Glavna svrha svake profesije jest Božja slava i ‘promicanje’ Njegova kraljevstva. Proslavljaju li naši poslovi, ili poslovi kojima se tek planiramo baviti, Boga i Njegove zapovijedi? Pokazuje li način na koji se nosimo s njima integritet i strah od Boga? Jedna od nužnosti svakog posla jest proslavljanje Boga.

Uživate u svom poslu. Bog nam je dao posao ne samo kao dužnost, već i da nam na mnogo načina predstavlja zadovoljstvo. To ne znači da bi naši osjećaji trebali biti primaran pokazatelj Božjeg blagoslova za određeni posao. Ponekad se radi i o tome da učimo voljeti ono što radimo i shvatimo vrijednost koja se krije iza toga.

VIDI OVO: BOŽJA VOLJA I POSAO: Što Bog želi da radim?

Dobri ste u tome i nastavljate biti sve bolji. Sve na što nas Bog poziva neće biti samo zadovoljavajuće, već nešto za što smo nadareni i talentirani. Bog želi da budemo izvrsni u onome što radimo i jedan od načina na koji to osigurava jest da nas poveže s profesijom gdje ćemo uvećati talente koje nam je dao.

Donosi financijsku nagradu. Naši su poslovi Božji osnovni način na koji nam osigurava svakodnevne potrebe. Posao ne može biti održiv ukoliko ne udovoljava financijskim potrebama. Bog planira za daleku budućnost i kako bi se to ostvarilo, vaš posao mora biti održiv i mora uključivati pravednost i odgovarajuću novčanu kompenzaciju.

Vaša profesija blagoslivlja druge. Osim što su blagoslov nama, naši poslovi su također namijenjeni da budu blagoslov i ljudima oko nas. Blagoslivlja li vaš posao vašeg šefa, suradnike, klijente i obitelj? Ako da, onda je to dobar znak da ste ondje gdje Bog želi da budete.

Autor: Patrick Mabilog; Prijevod: Suzana Z.; Izvor: Christian Today

NAJNOVIJE!