Posljedice ignoriranja Boga

Ignoriranje Boga je ozbiljna stvar koja ima opasne posljedice, no Bog je milosrdan i odgovara na vapaje srca koje se iskreno pokaje. 

Svuda oko nas ljudi zanemaruju Božju ponudu spasenja po vjeri u Njegovog Sina. Ako pogledamo njihove živote, možda nam se neće činiti da su suočeni s nekom božanskom osudom, ali moramo zapamtiti da se posljedice ne javljaju isključivo odmah.

Ignoriranje Gospodina je pobuna i idolopoklonstvo u Njegovim očima te ako se prijestupnik ne okrene Njemu u poniznom kajanju i vjeri, osjetit će posljedice. 

Kralj Manaše iz Jeruzalema primjer je onoga što se može dogoditi kada netko ignorira Boga. Unatoč primjeru svog pobožnog oca, Ezekija, Manaše je napustio Gospodina i poveo svoje ljude u idolopoklonstvo.

VIDI VOO: Koje su posljedice neposlušnosti Bogu?

Bio je gluh na Božju riječ te je nastavljao sa svojim zlom dosta dugo. No nakon nekog vremena mu je Bog zadobio pažnju kroz tešku situaciju uključujući Asirsku vojsku. Ponižen, Manaše se pokajao te je počeo slušati Gospodina umjesto da Ga je ignorirao. 

Jeste li vi osjetljivi na Božji glas ili vam On mora dati poteškoće i patnju kako biste obratili pažnju na Njega? Ignoriranje Boga jako je ozbiljna stvar, no Bog je milosrdan i odgovara na vapaje srca koje se iskreno pokaje. 

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Intouch.org