Posljednje čudo Isus

Posljednje čudo koje je Isus učinio prije nego je otišao na križ nije bilo podizanje Lazara iz mrtvih niti izlječenje gubavca.

Ne, posljednje čudo koje je učinio bilo je vraćanje uha na glavu sluge velikog svećenika – uho, koje je Njegov učenik, Šimun Petar, odrezao mačem. 

Kada su čuvar hrama i rimski vojnici stigli u Getsemanski vrt kako bi uhitili Isusa, Šimun Petar bio je toliko frustriran da je izvukao svoj mač i zamahnuo. I tako je odrezao Malkovo uho.

Iskreno, Petar je vjerojatno ciljao na njegovu glavu. No, on je bio ribar, a ne ratnik. 

Sad, da sam ja Isus, rekao bih: „Prijatelju, zaslužio si što si dobio.“ No umjesto toga, Isus je podignuo uho i vratio ga na Malkovu glavu. Bilo je to nekakvo neprimjetno čudo i možda čak čudo bez presedana. No, to je posljednje Isusovo čudo potpuno prekrilo grešku Njegova učenika. 

VIDI OVO: Isusova čuda: Koliko je čuda učinio Isus tijekom svog života?

Bog jako dobro otklanja naše greške– a stvarno ih i imamo, zar ne?  

Ako prekinete svoj odnos s Bogom, onda vaš grijeh nije pokajan. Ne govorim o tome da prekinete svoju vezu s Bogom, ali možete prekinuti svoju povezanost s Njim. A način da ponovno uspostavite tu povezanost jest da zamolite Gospodina za oprost. 

Kada zgriješimo, mi trebamo reći: „U redu, Gospodine, zbrljao sam. Pogriješio sam. Žao mi je, a ne znam kako to popraviti. No molim Tebe, Gospodine, da interveniraš u mom životu i da ovo okreneš na Svoju slavu.“ Tada samo gledajte što će Gospodin učiniti. 

Bog i vaše pogreške može okrenuti kako bi donijele slavu Njegovu imenu. On može vašu pogrešku pretvoriti u snažnu poruku. 

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Ida U.; Izvor: Harvest.org