Proglasili su ga mrtvim, a ono što se dogodilo 21 minutu kasnije liječnici smatraju čudom

Liječnici nemaju točno objašnjenje za ono što se poslije toga dogodilo.

Poštar 'oživio' 21 minutu nakon što su ga proglasili mrtvim
Snimka zaslona: YouTube

Poštar koji je ‘oživio’ 21 minutu nakon što su ga doktori proglasili mrtvim proglašen je čudom. Na putu prema mrtvačnici, nakon 6 sati oživljavanja, muškarcu je spontano počela raditi cirkulacija i danas živi bez posljedica, prenosi Daily Mail.

Joao Araujo (48) je 18. travnja 2009. bio u autu i u trenutku kada se pripremao krenuti, dobio je napad. Njegova supruga mu je pokušala pomoći, tako što mu je izvukla jezik da se ne bi ugušio.

U isto vrijeme, vrisnula je “upomoć” što je čuo susjed koji je odmah nazvao hitnu pomoć. Tim hitne pomoći rekao joj da je suprug imao srčani udar, te su ga odvezli u kraljevsku bolnicu Gloucester.

Nakon šest sati injekcija i neuspjelih pokušaja oživljavanja, liječnici su odlučili da više ništa ne mogu učiniti. Arauja su proglasili mrtvim u 16 sati u subotu, 18. travnja 2009. godine.

Liječnici su o smrti obavijestili njegovu suprugu, koja je zatim tužnu vijest javila i njegovim roditeljima u Portugalu.

Liječnici nemaju točno objašnjenje za ono što se poslije toga dogodilo. Sestre su ga vozile iz intenzivne njege u mrtvačnicu kad su primijetile da mu se pomiče ruka. Vratile su ga na odjel te se pokazalo da je Joao živ.

U njegovom kartonu stoji da mu se dogodio “spontani povratak cirkulacije”, a Joao je na srčanom odjelu u bolnici Gloucester dobio nadimak “Čudotvorac”.

Liječnici su se bojali da Joao, zbog 21 minute bez kisika, može imati oštećenja mozga.

Slijedeća tri dana je proveo u komi. Kad se probudio doktori su ga premjestili u zasebnu sobu, ali on je ostao zbunjen i dezorijentiran, neprestano je pritiskao gumb za hitne slučajeve.

Dva tjedna kasnije njegovo se stanje čudesno poboljšalo i poslan je u bolnice u Bristolu i Oxfordu, kako bi se utvrdilo što je uzrokovalo epizodu.

Tri tjedna nakon srčanog udara Joao se vratio na posao i nastavio živjeti zdravim načinom života, piše Avaz.

Reci što misliš