grijeh bog ne može oprostiti
Foto: Pexels

Koliko veliki mora biti grijeh da ga Bog ne može oprostiti? Poznati evangelizator Billy Graham je odgovorio da postoji samo jedan grijeh koji ne može biti oprošten.

Jedna je osoba s inicijalima “N. G.” jednom pitala poznatog evangelizatora Billyja Grahama postoji li neoprostivi grijeh.

“Koliko veliki mora biti grijeh da ga Bog ne može oprostiti? Bojim se da sam prešao granicu (koja god da je), jer sam učinio neke strašne stvari i povrijedio mnogo ljudi.”, pitao je N. G.

Poznati evangelizator Billy Graham je odgovorio da postoji samo jedan grijeh koji ne može biti oprošten, a to je “grijeh odbijanja Njegovog oproštenja”, prenosi Christian Today.

“Bez obzira tko smo i što smo učinili, Bog nas i dalje voli, te nam obećava oprostiti – u potpunosti – ako se okrenemo Njemu u pokajanju i vjeri”, napisao je Graham.

“Je li nam teško to prihvatiti? Da, jeste – jer to nije način na koji se uobičajeno odnosimo jedni prema drugima – ako nas netko duboko povrijedi, prevari nas ili laže o nama, onda nam je puno teže zaboraviti na to ili im oprostiti. ”

Graham je onda nastavio i rekao da iako je ljudima teško da oproste velike pogreške, “Bog nije takav”.

“Da, povrijedili smo ga našim grijesima – u stvari povrijedili smo ga daleko dublje nego što ćemo ikada ikoga povrijediti”, nastavio je Graham.

“A opet Bog nas voli, čezne da shvatimo što smo učinili, i da mu se okrenemo u pokajanju i vjeri. Bog oproštenje shvaća toliko ozbiljno da je poslao svog Sina u svijet da umre za naše grijehe.”

PROČITAJTE: Zašto je Isus došao na ovaj svijet?

Ovo nije prvi put da je Graham bio pozvan komentirati koji grijesi ne mogu biti oprošteni. 2004., Graham je napisao kolumnu objavljenu na stranici Billy Graham Evanđeoske Asocijacije.

U njoj, Graham je govorio o značenju Isusovih riječi u Marku 3,28-29, gdje piše: “Doista, kažem vam, sve će se oprostiti sinovima ljudskima, koliki god bili grijesi i hule kojima pohuli. No pohuli li tko na Duha Svetoga, nema oproštenja dovijeka; krivac je grijeha vječnoga.”

Graham je opisao neoprostivi grijeh kao “odbijanje da prihvatimo svjedočenje Duha Svetoga o tome tko je Isus bio i zbog čega je došao na zemlju.”

“… neoprostivi grijeh nije neki poseban teški grijeh počinjen od strane kršćanina prije ili nakon prihvaćanja Krista, niti je to razmišljanje ili govorenje nečeg užasnog o Duhu Svetom”, objasnio je Graham u kolumni 2004. godine.

“Umjesto toga, prije je to namjerno opiranje svjedočenju Svetog Duha i pozivu da se okrenemo Isusu dok se smrću ne prekinu sve šanse.”