NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričePosvojena žena pronašla svoje biološke roditelje – i ponovno ih spojila

Posvojena žena pronašla svoje biološke roditelje – i ponovno ih spojila

Laura Mabry posvojena je kao novorođenče u Arkansasu, 1968. Dok je odrastala često se pitala o svojim biološkim roditeljima, ali ih nije tražila. Do nedavno. 

Njezina je potraga započela 2019. godine te je uskoro stupila u kontakt sa svojom biološkom mamom, Donnom Horn, i biološkim tatom, Joeom Cougillom. Nije ni znala da će njezino otkriće dovesti do pokretanja raznih događaja koji su svima njima promijenili život. 

Priča njezinih roditelja započela je kada su bili tinejdžeri. Joe je bilo sportska zvijezda u školi, a Donna je bila navijačica. Ludo su se zaljubili. 

„Bile smo si prve ljubavi“, rekao je Joe, „Ja sam samo želio nju, a ona je samo željela mene.“ 

Paru nije bilo dopušteno viđanje preko tjedna, ali su zato pričali po 10 minuta svaku večer preko telefona i jedva su čekali vikende. 

„Nikada se nismo posvađali. Jednostavno smo se odlično slagali“, rekao je Joe, „Uživali smo družeći se jedno s drugim. Bila je to prava prva ljubav.“ 

Jednog dana u prosincu 1967. godine Joe je dobio vozačku dozvolu. Tada je par dobio priliku da provedu više vremena zajedno. 

Nakon dvije godine veze Donna je saznala da je trudna. Tada su njihovi roditelji sjeli zajedno i smislili plan. 

Prema Joeu, njegov je tata održao govor sličan ovome: „Joe će napraviti što god vi želite. Ako želite da oženi Donnu, on će to učiniti. Ako želite da ovo taji, i to će učiniti. Ako želite da Donna rodi, on će ju podržati. Ako ne želite da bude dio njezina života, neće biti dio njezina života.“ 

Donnin je tata tada donio odluku – Joe mora nestati iz Donninog života. 

Tako je i bilo, punih 5 desetljeća. Donnina se obitelj ionako namjeravala preseliti tako da su se dvije stvari poklopile. 

No, Joe i Donna su jako nedostajali jedno drugome. Donna je rodila kćer točno na Joeov rođendan. 

Nakon što je rodila, Donna i njezina majka su odlučile da ju Donna neće uzimati u ruke. No, Donna je objasnila da je došlo do greške i da je držala svoju predivnu kćer punih 30 nevjerojatnih minuta. 

Joe je u to vrijeme punio novine svojim sportskim uspjesima, ali je cijelo vrijeme mislio na Donnu znajući da joj je mnogo teže nego njemu. 

„Njezini osjećaji i sve kroz što je prošla je bilo 100 jače od onoga kroz što sam ja prolazio“, rekao je Joe. 

Laura kao beba

Životi su im se razdvojili

U konačnici su im životi krenuli potpuno drugim putevima. Joe se dva puta ženio i rastajao, imao je razne karijere, od podučavanja do vođenja tvrtke za prodaju sunčanih naočala. Od 2019. godine bio je samac i otac dvoje djece. 

Donna je završila srednju školu i zaposlila se u području financija. I ona se dva puta udavala, a drugog je muža izgubila 2011. zbog raka. Donni je isto dijagnosticiran rak, ali se borila te je preživjela. Od 2019. godine bila je samohrana majka troje djece. 

A tu je bila i Laura Mabry koja je dobila predivne roditelje, Waynea i Darline Montgomery. Išla je u istu školu kao i njezini biološki roditelji. Imala je divno djetinjstvo i sretan život. 

„Kada znate da ste posvojeni stalno ste svjesni da ne izgledate kao obitelj koja vas je posvojila. Uvijek sam bila jako znatiželjna te me je mučilo tko su moji biološki roditelji“, rekla je Laura. 

Laura je rodila kćer, 1995. i sina 1998., a njihova prisutnost ju je nagnala da potraži svoje biološke roditelje. 

„Kada sam vidjela svoju djecu prvi sam put vidjela nekoga tko mi sliči. To me je navelo da potražim svoje biološke roditelje“, rekla je. 

Dok su joj djeca bila mala, mogućnost za testiranje DNK nije bila baš široko dostupna tako da je Laura napokon napravila DNK test 2019. godine. 

VIDI OVO: Posvojili su dijete koji ima istu bolest kao i njihov sin

Rezultati su je odveli do ujaka i ujne

Rezultati su ju odveli do ujaka i ujne na majčinoj strani tako da im je poslala pismo sa svojim podatcima. 

Tada je jednog dana dobila pismo od svoje biološke majke, Donne. Donna je napisala: „Ja sam tvoja biološka majka. Osjećam da ti ovo dugujem. Pitaj me što god želiš.“ 

„Nisam mogla vjerovati. Čekala sam to sve ove godine“, rekla je Laura. 

Uskoro nakon toga Laura je saznala ime svog oca te se iznenadila kada je shvatila da ga je već poznavala. Njezina najbolja prijateljica iz srednje škole se udala za nećaka njezinog biološkog oca. 

Laura mu je poslala poruku: „Bok, Joe. Dobila sam tvoje ime od Donne. Ne znam kako ovo reći, ali mislim da si ti moj biološki otac. Ne želim ništa od tebe, samo sam htjela doznati tko su mi biološki roditelji.“ 

Joe je poruku dobio dok je bio na poslu kod svog sina. 

Prisjetio se tog trenutka: „Nisam mogao vjerovati. Pitao sam se imam li kćer ili sina. Ne mogu opisati koliko sam se puta to pitao.“ 

Laura i Joe su vrlo brzo stupili u kontakt putem telefona. Njegove prve riječi su bile: „Ajme, ako imalo sličiš Donni, sigurno si jako lijepa.“ 

Shvatila je da između njezinih roditelja postoji ljubav

Te su riječi dale Lauri naznačiti da između njezinih roditelja možda još postoji ljubav tako da ih je odlučila spojiti. 

Kada su se Joe i Donna ponovno povezali postalo je jasno da neće uskoro prekinuti vezu. I još su uvijek zajedno! 

„Vidjeli smo jedno drugo, zagrlili smo se i plakali“, rekao je Joe, „Znali smo. Znali smo. Znate što mislim?“ 

Tada je sve postalo jasno. Par se vjenčao prošlog svibnja. 

Laura nikada nije mogla zamisliti da će pronaći svoje roditelje i da će upravo ona biti ta koja će ih spojiti nakon 50 godina razdvojenosti. Sada ima još jednu obitelj jednako punu ljubavi.