Zdrava namirnica koju nitko ne jede, a liječi sve, od srca do slabe kose

Potočarka je vrlo često zaboravljena biljka za koju stručnjaci vjeruju da je najzdravija na svijetu. U pitanju je povrće koje sadrži brojne esencijalne vitamine i minerale kao što je željezo.

Ako je vjerovati istraživanjima, ova biljka sadrži više željeza nego špinat i više vitamina C od nekih agruma. Osim tih hranjivih tvari, potočarka ima brojne zdravstvene prednosti, piše Megagiga.info.

Naime, prema nedavnoj studiji, utvrđeno je da potočarka zaustavlja i smanjuje oksidativni stres, a također i pročišćava krv, potiče apetit i čisti tijelo od toksina. Mnogi ljudi piju sok od potočarke vrlo često, a preporučuje se i ispijanje razrijeđeno s vodom u omjeru 1: 5.

Preporučena doza je jedna čaša na svakih nekoliko dana, ne više od toga, jer može doći do nuspojava.

Sok od potočarke se može primijeniti lokalno (izvana) u liječenju bilo koje vrste stanja kože i kose. Samo utrljajte sok na zahvaćena područja ili koristite sok u obliku obloge i možete konačno riješiti problem gubitka kose i mnoge kožne probleme.

Za oblogu od potočarke izlomite malo lišća ove biljke i pomiješajte s alkoholom, a zatim nanesite smjesu na pogođena područja i zamotajte zavojem. Ostavite oblogu par sati, a zatim skinite i isperite područje hladnom vodom.

Također, sok od potočarke može zaustaviti rast tumora i metastaze, a neki stručnjaci tvrde da ima moć spriječiti brojne kardiovaskularne probleme i zaustaviti širenje raka dojke.