Jeste li zaista povjerili svoj ljubavni život Bogu?

Vjerovati Bogu kada je riječ o vašem ljubavnom životu se za kršćanina može činiti kao normalna stvar, no upitajte se: „Povjeravam li ja zaista Bogu svoj ljubavni život?“

Kao tinejdžerka sam uvijek pretpostavljala da ću se udati za kršćanina. No nikada nisam uzimala u obzir da to znači biti u kršćanskoj vezi.

Znam da to zvuči jako naopako, ali svaka veza kroz koju sam prošla nije bila u službi slavljenja Boga.

Kada pogledam u prošlost, kako sam mislila pronaći tog „muža“ ako je sve što sam radila bilo suprotno od onoga što sam zapravo željela?

Zvuči li vam to poznato?

Možda i vi prolazite kroz isto to.

Naravno, u teoriji zvuči savršeno imati pristojnog, snažnog, kršćanskog i obiteljskog muškarca, ali je li to tip osobe koju vi privlačite?

VIDI OVO: Molitva za ljubav: Kako se trebamo moliti za ljubav?

Kod mene to nije bio slučaj.

Hodala sam s muškarcem koji je „vjerovao u Boga“, ali bi prekršio svako pravilo koje je Bog dao kada je riječ o hodanju, vezama i ljubavi!

Možete samo zamisliti kako sam bila šokirana kada te veze ne bi uspjele. Hmmmmm, pitate li se zašto? Možda je to imalo veze s činjenicom da je Bog zapravo znao što moje srce želi.

U mojim kasnim dvadesetima, kada sam napokon odlučila povjeriti Bogu svoj ljubavni život, počela sam otkrivati dobre muškarce.

Naravno, s prošlosti kakvu sam imala mislila sam da ću ih upropastiti ako ikada budem hodala s nekim od njih.

Zašto?

Jer nisam imala pojma kako biti u kršćanskoj vezi.

Ono, znala sam osnove, u redu? Znala sam da bi poštivanje Boga u kršćanskoj vezi značilo da nema seksa prije braka. No, je li to bilo sve?

Ne.

Mnogo je više u kršćanskoj vezi što me je, iskreno, jako prestrašilo.

Bila sam uplašena da ću sve upropastiti.

Da neću moći „ispuniti očekivanja“.

Da će netko biti povrijeđen. Najviše osoba s kojom bih bila u vezi. Jer, budimo iskreni: u prošlosti sam bila dosta puta povrijeđena, zapravo sam se na to i navikla.

VIDI OVO: Molitva za neuzvraćenu ljubav

U konačnici, Bogu slava, sam otkrila kako je funkcionirala kršćanska veza u praksi.

Želite znati nešto? Nije bilo toliko loše. Na kraju, JAKO MI JE DRAGO što sam odlučila poći putem koji mi je Bog zacrtao.

Sada sam udana za muškarca s kojim sam hodala na kršćanski način te su naš brak i obitelj od tada blagoslovljeni.

ALI… veliko ali…

Oboje smo morali od nule shvatiti kako biti u kršćanskoj vezi. Obojima nam je to bilo novo (jer su nam prethodna iskustva bila svakakva) te smo imali JAKO mnogo povjerenja u Boga i našu vezu.

Na kraju je sve prošlo odlično, i još uvijek traje.

Autorica: Maya L. Ralston; Prijevod: Ida U.; Izvor: Theprayingwoman.com