Poziv na koji se svaki vjernik treba odazvati

Služenje Bogu nije jedna od mogućnosti. Ljudi nalaze različite izgovore: da su prestari, premladi, prezaposleni, previše umorni, previše bolesni – i popis se nastavlja. 

Ipak, svaki izgovor poništava biblijska činjenica da smo ”Njegovo djelo, stvoreni u Kristu Isusu za dobra djela, koja Bog unaprijed pripravi da u njima živimo.“ (Efežanima 2,10)

Služenje ne ovisi o zdravlju, godinama ili iskustvu. Poznajem muškarce i žene u bolesničkim posteljama koji su posvetili svoje dane zastupničkim molitvama. Upoznao sam i svete koji nikada nisu studirali teologiju, a svejedno poučavaju nove vjernike. Razlika između ovih i onih s izgovorima je u njihovom stavu.

VIDI OVO: Kako možemo služiti Bogu cijelim umom?

Ako se smatramo slugama, bit ćemo Bogocentrični i ovisni o Duhu Svetom. No ako smo zauzeti s time kako ćemo učiniti nešto, kada i po kojoj cijeni radimo za Gospodina, tada smo usmjereni na sebe, iskreno, nismo Mu od koristi.

Jednog dana ćemo stati pred Boga, a On će tražiti račun o tome kako smo koristili svoje talente i duhovne darove koje nam je dao. Što ćemo Mu reći kako bismo opravdali zanemarivanje prilika koje nam je dao da upotrijebimo te darove? Nijedna isprika neće držati vodu. Potpuno predanje Božjoj volji je ključ Njegovog zadovoljstva.

VIDI OVO: Šest stvari koje bi nam Isus danas rekao u vezi sa služenjem

Bog nam s razlogom daje talente i sposobnosti i opremit će nas većom službom za Njegovo kraljevstvo. Kada Mu služimo cijelim srcem, možemo očekivati da ćemo čuti riječi: ”Valjaš, slugo dobri i vjerni! U malome si bio vjeran, nad mnogim ću te postaviti! Uđi u radost gospodara svoga!” (Matej 25, 21)

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Nenad A.