Prava riječ od Boga koja lomi okove bola

Prava riječ izgovorena u pravo vrijeme, pravi je dar od Boga. Priželjkujmo taj dar tako da nas Duh Božji upotrijebi.

“Zlatne jabuke u srebrnim posudama – takva je riječ izgovorena u pravo vrijeme.” (Izreke 25,11)

Kombinacija zlatnih jabuka u srebrnoj posudi zadovoljavajuće je prikladna. Zajedno se dobro slažu. Isto je tako i sa zlatnom riječi izgovorenom baš u pravo vrijeme. “Čovjek se veseli odgovoru usta svojih, i riječ u pravo vrijeme – kako je dobra!” (Izreke 15,23).

Nekadašnja misionarka umire na onkološkom bolničkom odjelu, još uvijek pri svijesti, ali preslaba da govori. Pobožni starješina prilazi njenom krevetu upravo kad završava vrijeme večernjih posjeta.

PROČITAJTE: Iscjeljujuća riječ od Boga

Dok se naginje nad njezin krevet, govori joj iz Pjesme nad pjesmama 8,5: “Tko je ta što uzlazi iz pustinje naslonjena na dragoga svojega?” Ona otvara svoje oči i smiješi se. To je njezin posljednji dodir s ovim tužnim, trpećim svijetom. Pred zoru napustila je ovu pustinju naslonjena na Dragoga svojega. Bila je to za nju baš prava riječ!

“Plač može potrajati noću, ali jutro donosi klicanje.”

Obitelj je u dubokoj boli zbog gubitka drage osobe. Prijatelji se okupljaju i izražavaju sućut, ali čini se da nitko ne može ublažiti bol.

A tada stiže pismo od dr. H. A. Ironsidea s riječima iz Psalma 30,5: “Plač može potrajati noću, ali jutro donosi klicanje.” I to je prava riječ od Gospodina koja lomi okove bola.

Dok skupina mladih kršćana boravi na dugom putovanju, jedan od njih počinje izražavati svoje sumnje s obzirom na Pismo što ih je pokupio na nekom od predavanja na fakultetu.

PROČITAJTE: Bog naše riječi uzima vrlo ozbiljno, a tako bismo i mi trebali

Nakon što je neko vrijeme slušao, jedan od tiših, manje primjetnih putnika prenerazio je skupinu napamet citirajući Izreke 19,27: “Prestani, sine moj, slušati naputak koji odvodi od riječi spoznaje.” Bila je to zlatna jabuka u srebrnoj posudi!

Prava riječ izgovorena u pravo vrijeme, pravi je dar od Boga

Zatim je tu i poznata priča o tome kako je Ingersoll, stojeći pred velikim slušateljstvom, izazvao Boga tražeći da ga usmrti u roku od pet minuta – ako Boga ima. Prošlo je pet minuta punih napetosti. Činjenica da je Ingersoll još uvijek bio živ, trebala je demonstrirati da Boga nema.

Upravo tada iz slušateljstva se podigao neki kršćanin i upitao: “Gospodine Ingersoll, mislite li da se Božje milosrđe može iscrpsti za pet minuta?” To je bila riječ koja je pogodila metu.

Prava riječ izgovorena u pravo vrijeme, pravi je dar od Boga. Priželjkujmo taj dar tako da nas Duh Božji upotrijebi da govorimo prikladne riječi za utjehu, ohrabrenje, upozorenje ili opomenu.

Autor: William MacDonald

NAJNOVIJE!