Pravi prijatelji imaju ove osobine: Ovi znakovi ih otkrivaju

Pravi prijatelji su istinski blagoslov. Svi oni imaju neke zajedničke osobine koje ih otkrivaju. Koje znakove biste vi možda predložili?

Pravi prijatelji su osobe kojima možete vjerovati

Ako ste prijatelju rekli nešto u povjerenju i nikada to niste čuli od nekog drugog, to je dobar znak pravog i pouzdanog prijateljstva.

Pravi prijatelji se povjeravaju jedan drugome te možemo reći naše najskrivenije tajne, mane i grijehe, bez straha da će reći nekome.

Ako se osjećate kao da možete reći nešto i nimalo ne brinete da će reći nekome, imate pravog prijatelja, a takvi su pravi blagoslov. To je također netko od koga želite da se moli za vas, zar ne? Imam takvog prijatelja, kojeg mnogo volim.

Pravi prijatelji su s vama u dobru i u zlu

Ako ste prolazili kroz neke nedaće i činilo vam se kao da vas svi krive za te nedaće, ali ne i vaš prijatelj, to je doista pravi prijatelj. Prijatelj u nevolji je pravi prijatelj, a ako vam prijatelj dolazi kada mu je teško i vi to činite za njega, tada imate pravog prijatelja.

Čak i kada vas svi drugi ostave, pravi prijatelji neće nikada. Držite se za to prijateljstvo svom svojom snagom.

VIDI OVO: 60 citata o prijateljstvu koje možete podijeliti sa svojim prijateljima

Pravi prijatelji vas ne osuđuju

Najiskreniji prijatelj će vam reći istinu, kao što izreka kaže: „Čestiti su udarci prijateljevi, a lažni poljupci neprijateljevi.“ (Mudre izreke 27,6), ali neće vam suditi za vaše greške.

Ako su iskreni, moraju priznati da i oni također imaju greške, pa neće biti previše brzi da vam sude jer vas znaju dovoljno dobro da bi shvatili da se to i njima može dogoditi, također.

Pravi prijatelji će biti uz vas (Prva Korinćanima 13,7), te nikada neće pretpostaviti najgore nego najbolje.

Sluša bez da vas prekida

Čuo sam ljude kad nekome govore kako prolaze kroz nešto teško, i prije negoli završe rečenicu, druga osoba ih prekine govoreći: „Misliš kako ti imaš problem, ali poslušaj što se meni dogodilo.“

Pravi prijatelj će pustiti da njegov prijatelj završi rečenicu bez prekidanja. Samo će sjesti i slušati i sačekati da završe. Pravi prijatelj ne prekida, i takvi puste osobi reći sve što je potrebno prije negoli oni sami nešto kažu. Nitko ne želi da konverzacija ide kao jednosmjerna ulica.

VIDI OVO: Kako biti dobar prijatelj?

Zaključak

Ako trebate čitati o pravom prijateljstvu, pročitajte Mudre izreke, poglavlje 27. Ono mnogo govori o pravim prijateljima. Pravi prijatelji su oni kojima možete vjerovati povjerivši im svoje najdublje tajne. Oni ostaju s vama u dobrim i lošim vremenima. Oni vas ne sude nepravedno. Čak i kada se čini kao da ste u krivu, oni su uz vas, i dobri su slušatelji.

Jeste li vi takav prijatelj? Ja želim takvo prijateljstvo.

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Blaženka Š.; Izvor: Faithinthenews.com