Kako netko može biti kršćanin i onda jednoga dana reći da više nije kršćanin? To je teško pitanje jer ne znamo jesu li zapravo i bili kršćani. Samo zato što netko izjavi da je vjernik ne znači da je nužno i kršćanin. 

Možda nas ovakva pitanja zabrinjavaju jer se pitamo: „Jesam li slijedeći? Hoću li napustiti svoju vjeru?“ 

Ovo je odgovor: to ovisi u potpunosti o vama. 

Prisjetimo se da je jedan od znakova posljednjih vremena da će se neki ljudi okrenuti od vjere. Apostol Pavao je napisao: „Duh izričito govori da će u posljednja vremena neki otpasti od vjere i prikloniti se prijevarnim duhovima i zloduhovskim naucima“ (1. Timoteju 4,1). 

Jedan od načina na koji ćete znati da ste krenuli u krivom smjeru jest kada počnete preispitivati Pismo. Nije loše razmatrati Pismo jer ćete definitivno naići na neke dijelove koji vam možda nemaju smisla. 

VIDI OVO: Može li prema Bibliji spašeni kršćanin izgubiti svoje spasenje?

No postoji razlika između razmatranja i postavljanja pitanja i preispitivanja Pisma. Kada naiđete na citat i kažete: „Pa, ne sviđa mi se što ovdje piše jer sam ja odabrao drugačije živjeti. Ne želim činiti što Biblija govori“. To je potpuno druga stvar. 

Jednom me je netko pitao: „Ako naiđete na citat u Bibliji s kojim se ne slažete, što učinite?“ 

Odgovorio sam: „Promijenim svoje mišljenje“. 

Biblija je Božja Riječ. Tako da ju ne trebamo prilagođavati našem životnom stilu; mi prilagođavamo naš životni stil Bibliji i razumijemo da je to Božja nadahnuta riječ koju nam je On dao. 

Pravi vjernici se mogu spotaknuti, no u konačnici će se vratiti Bogu. Ako se ne vrate Bogu, onda nikada ni nisu bili pravi vjernici. 

Autor: Greg Laurie; Izvor: Harvest.org