Zamislite se pred prijestoljem Božjim upravo sada: Srce vam lupa dok sve izgleda beznadno

Zamislite se pred Božjim prijestoljem upravo sada. Stojite tamo bez opravdanja, bez alibija. Sotona je nazočan kao vaš zakonit protivnik i čita optužbu: vrijeme, mjesto, događaje, svaki sraman detalj.

On vas optužuje za ponos, premalo molitve, lakomost, nevjernost. Srce vam lupa, jer morate priznati: ”Da, to sam ja. Sve samo to učinio!”

Sve izgleda beznadno. Znate da su Božje oči presvete da bi gledale grijeh i Njegova pravda zahtijeva da platite za svoj zločin protiv Njegove svetosti. Bespomoćni ste.

Ali iznenada dolazi vaš Odvjetnik, vaš Advokat. Pruža svoju čavlom probodenu ruku prema vama – i znate da će se sad nešto dogoditi! On se smiješi i šapće: ”Ne boj se, nijedna od ovih optužbi neće opstati. Izići ćeš iz ove sudnice slobodan i pun oproštenja. Kad završim, tvojem optuživaču više ništa neće ostati protiv tebe!”

VIDI OVO: Što je Sudnji dan i što će se tada dogoditi?

Najbolje od svega je to što vam vaš Odvjetnik kaže da vas je On usvojio! On zagovara vaš slučaj kao vaš brat. Zatim vam kaže da je on Sin Suca – tako da sad i vi pripadate obitelji Suca!

Ali tu je još uvijek stvar pravde. Što s optužbama protiv vas? Začuđeni slušate dok Advokat brani vaš slučaj:

”Suče, znaš da sam ja ispunio zakon živeći bezgrešnim životom. Tada sam zamijenio ovu osobu, uzimajući na sebe svu kaznu za njezin zločin. Iz ovih čavlima probijenih ruku i probodenog boka izlila se krv de spere sve njezine prekršaje. Sve te optužbe i krivice koje si čuo bile su stavljene na moja ramena. Ja sam platio kaznu za njih.

Sotono, nemaš osnove za optuživanje mog djeteta. Svi ti grijesi bili su položeni na mene i ja sam ih u potpunosti sve oprostio. On nije kriv, jer mu vjera u pobjedu moje žrtve daje potpuno i savršeno oproštenje. Izgubio si slučaj!”

Dok đavao puže iz Božje sudionice, čujte blagoslovljenog Gospodina kakvo viče: ”Tko će podići tužbu protiv izabranika Božjih? Bog koji ih opravdava?” (Rim 8,33)

Autor: David Wilkerson