Predaj sve Bogu riječima večernje molitve

Prije nego pođeš na počinak, predaj sve Bogu riječima večernje molitve. Zahvali Mu na svim blagoslovima i predaj sve u Njegove moćne ruke. 

Kao što bismo se trebali moliti ujutro, molitva na kraju dana prilika je da zahvalimo Gospodinu na blagoslovima koje nam daje i zaštiti koju nam je pružio kroz još jedan dan. Završiti dan molitvom moćan je način da se oslobodite tjeskobe i pronađete mir prije nego što zaspite.

Bez obzira na to što ste danas pretrpjeli, razgovor s Bogom omogućit će vam Njegov oprost i pomoći da lakše zaspite jer sve svoje potrebe možete staviti u Njegove moćne ruke.

Predaj sve Bogu riječima večernje molitve

Nebeski Oče, moj dan se privodi kraju i prije počinka Ti želim zahvaliti na svemu dobrome čime si me blagoslovio: za hranu, odjeću, obitelj i prijatelje. Hvala što uživam Tvoj mir, osobito kada stvari ne idu onako kako planiram. Vjerujem da Ti sve imaš pod kontrolom.

Ti si onaj koji mi daruje buđenje, prati me tijekom dana i pazi na svaki moj korak. To je tako čudesno, ali i ohrabrujuće, da te tijekom dana uvijek iznova želim slaviti. I na kraju dana, kada sunce zađe, neka moja zadnja pomisao pripada Tebi – jer Tebi pripada sva čast.

Oče, znaš koliko sam nesavršen. Oprosti za sve krive postupke ili stvari koje sam učinio bez da sam prvo pitao tvoj blagoslov ili mudrost. Oprosti za sve ružne riječi i misli. Naše prijateljstvo mi previše znači i ne želim zaspati dok se ne pokajem za sve. Oče, oprosti mi svu moju krivicu! Hvala Ti što me ne osuđuješ, nego mi nudiš obnovu. Hvala Ti što ne moram ostati ovakav kakav jesam, nego me možeš promijeniti. Želim da me mijenjaš nabolje!

Sve će biti

Dok večeras zatvaram oči, molim Te za voljene ljude oko mene, za prijatelje i one koji Te trebaju upoznati. Molim da ih Tvoja ljubav, poput milijardi zvijezda na nebu, dotakne i pomogne im da vide tko si zapravo. Molim da se pobrineš za njihove potrebe, kao i moje vlastite.

Svjestan sam u kojoj mjeri nisam sposoban zaštititi svoj život. Povjeravam se Tebi. Moje bližnje i mene štiti i brani od svake opasnosti i straha od svih stvari, tako da možemo uživati u osvježavajućem snu koji nam je potreban za novi dan i nove izazove.

Sada se želim smiriti, ali vrtuljak misli u mojoj glavi ne prestaje se okretati. Poznaješ i razumiješ moje misli i osjećaje, moje strahove, brige i radosti. Ti si tu usred moga nemira. Sve što me pokreće stavljam u Tvoje drage, očinske ruke. Da, samog sebe stavljam u Tvoje ruke i u njima se želim smiriti. Dok noćas budem spavao, osvježi moj um i snagu za sutra. Amen!

Večernja molitva

Nebeski Oče, prije nego zatvorim oči, želim Ti zahvaliti za svu milost koju sam danas uživao…

Objavljuje Novizivot.net u Nedjelja, 9. srpnja 2017.

“Jahve je dobar onima koji se u njeg’ uzdaju, on je okrilje u dan nevolje, poznaje one koji se njemu utječu.” (Nahum 1,7)

“Kad preko vode prelaziš, s tobom sam; ili preko rijeke, neće te preplaviti. Pođeš li kroz vatru, nećeš izgorjeti, plamen te opaliti neće.” (Izaija 43,2)

PROČITAJTE JOŠ: