Dječak (9) preminuo četiri dana nakon ”ugriza insekta”

Policijska istraga pokrenuta je nakon dječakove smrti.

Devetogodišnji dječak Austin O’Dowd iz Engleske preminuo je samo četiri dana nakon što su ga liječnici otpustili iz bolnice smatrajući da ga je ugrizao insekt i da nema svrhe ostati dalje u bolnici.

Tragično preminuli dječak godinu dana je imao misteriozne simptome, a njegova obitelj traži odgovore na mnoga pitanja.

Policijska istraga pokrenuta je nakon dječakove smrti, a njegov otac Vincent O’Dowd (64) smatra da je odgovorna bolnica u Essexu i da će podnijeti zakonske mjere, piše britanski Metro.

– Mislim da bolnica “ima krv na rukama”. Ovo nije samo opća bolnica, nemam pojma što tamo pričaju liječnicima. Nisu čak ni bili u kontaktu sa mnom. Samo su mi potrebni odgovori, želim shvatiti što se tamo dogodilo. Ta bolnica mi se čini kao bolnica smrti, ne bi me iznenadilo ako još netko umre – rekao dječakov otac.

VIDI OVO: Ubod krpelja: Kako postupiti i izvaditi krpelja?

– Svi u obitelji su jako pogođeni, a mnogo ljudi je plakalo i u njegovoj školi. Mnogo njih je bilo i na Austinovoj sahrani. Ironično je to što je htio postati liječnik – dodaje dječakov otac.

Dječak je prvi put odveden u bolnicu krajem listopada prošle godine zbog bolova u trbuhu. Bolovi su se vraćali 12 puta prije smrti. Tjednima prije smrti, simptomi su se pogoršavali, imao je proljev i povraćanje.

– Još ne znamo okolnosti njegove smrti jer policija i dalje istražuje. Slomio nas je ovaj iznenadni gubitak, jer smo bili previše vezani za Austina.

Dječak je umro 2. lipnja, a glasnogovornik bolnice rekao je da ne želi puno komentirati budući da je istraga u tijeku.

– Izražavamo najiskreniju sućut dječakovoj obitelji u ovom izuzetno teškom trenutku – rečeno je iz bolnice.