Kako prepoznati Božji odgovor na molitvu? Obratite pozornost na ove 4 stvari!

Kako prepoznati Božji odgovor na molitvu? Ovo su četiri stvari na koje trebate obratiti pozornost!

Nešto bolje

Kada se molimo za nešto specifično kao što je određeno radno mjesto, i na kraju nas odbiju, a onda vam Bog donese drugo, bolje mjesto, to je jedan način na koji je Bog odgovorio na vašu molitvu.

Možda vam neće dati ono što želite, ali umjesto toga, dat će vam nešto bolje. Ako kaže ne, to je možda zato što On želi nešto bolje za vas, i to je bolje od onoga što ste očekivali.

Zatvorena vrata

Prije mnogo godina kada sam počeo osjećati poziv u službu, pokucao sam na nekoliko vrata kako bi vidio je li to neko od mjesta na kojem Bog želi biti, ali sva crkvena vrata su se jasno zatvorila preda mnom, i da, bio sam obeshrabren, ali vjerujem da Bog uvijek zna najbolje i kasnije sam shvatio da to ne bi bilo najbolje za mene.

Tek kada sam prestao na silu otvarati ova zatvorena vrata, naučio sam sjediti tiho pred Bogom i čekati. Kada sam to napravio, On je konačno otvorio vrata, i to ona nedaleko od kuće. Zato nas zatvorena vrata ne bi trebala obeshrabriti. Trebali bi shvatiti kako je Bog suveren i da On uvijek zna što je najbolje za nas, bolje i od nas samih.

Povrijedit ćete se

Ovo je bilo teško za mene. Uvijek sam pretpostavljao da znam što je najbolje za mene, i zato bih se molio da se dogode konkretne stvari, a kada je odgovor bio očigledno ne, tada sam shvatio da me Bog pokušavao zaštititi da ne bih povrijedio samog sebe. Bog ima tu privilegiju da gleda kroz vrijeme, zato Mu moramo vjerovati, čak i kada je Božji odgovor jasno ne. Ponekad “ne” od Boga je očito.

Kroz druge ljude

Možda je najteže prepoznavanje odgovorene molitve, kada dođe kroz člana obitelji, prijatelja, možda čak i kolege. Kada je netko naš prijatelj, znate da ono što vam govore je iz ljubavi.

Bog može iskoristiti druge ljude kao sredstvo da odgovori na našu molitvu, bilo da je to da ili ne, ili čekaj, imam nešto bolje za tebe. Kada ne znamo je li naša molitva odgovorena, obratite pozornost na one oko vas. Bog ih može iskoristiti da vam govori o onome što je odlučio.

Zaključak

Postoje definitivno više od četiri načina prepoznavanja odgovora na molitve. Može biti da Bog zatvara jedna vrata kako bi pokucali na druga, a možda samo želi pričekati da se ta vrata otvore. Možda će nas povrijediti ono za što se molimo, te Bog može iskoristiti druge ljude da nam kažu ono što ne čujemo od Njega.

Pitajte sebe ova pitanja: Imate li mir u vezi toga što molite? Slažu li se vaši prijatelji s vama? Je li Božja volja? Ovo su dobra pitanja koja trebamo postaviti sebi prije nego što se uopće molimo za nešto.

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Faithinthenews.com

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!