Prestala je piti kavu, a evo što joj se dogodilo nakon samo tri tjedna

Novinarka stranice byrdie.com je zbog problema s kožom prestala piti kavu na tri tjedna, a rezultati su bili zapanjujući. Prenosimo vam njena zapažanja.

‘Ako ste barem jednom bili kod dermatologa, sigurna sam da vam je preporučio piti manje kave ili da u potpunosti prestanete. Dermatolog me je više puta savjetovao da to učinim, ali nisam bila spremna da se odreknem svoje kofeinske ovisnosti. Ali, iz čiste radoznalosti sam odlučila ne piti kavu tri tjedna, a u nastavku ću vam ispričati do kakvih sam zapanjujućih rezultata došla.

Sigurno ste barem sto puta čuli nekog kako tvrdi da je odricanje od nekih namirnica doprinijelo boljem izgledu vaše kože. Vrlo često su u pitanju šećer, mliječni proizvodi, pšenično brašno ili kava. Nebrojeno puta sam od dermatologa čula da će odricanje od kave pridonijeti boljem izgledu moje kože, zato sam odlučila ukinuti svoj jutarnji ritual na nekoliko tjedana.

Pa, zašto je kava “krivac”? Ukratko, znanstveno objašnjeno: kava ima puno kiseline. Velike doze kiselog kofeina u kombinaciji s vašim hormonima, naročito hormonima stresa, utječu na pojačanu masnoću vaše kože. Povrh svega, kava je diuretik i pospješuje mokrenje, tako da izaziva i dehidraciju. Ja spadam u skupinu ljudi koji piju do četiri kave dnevno, pa sam na sigurnom putu za dehidraciju.

Prije svega, sigurno vas zanima da li mi je nedostajala kava ujutro tijekom tri tjedna? Apsolutno. Nisam očekivala čudo, ali tijekom prvog tjedna nije bilo nikakve razlike na mojoj koži lica.

Ali, u drugom tjednu već su nestajale akne koje su se davno pojavile. Već u trećem tjednu su nestale i moram priznati da mi je koža izgledala sjajno!!!

Proširene pore koje su me odavno mučile bile su manje nego ranije. Naravno, koža mi nije bila savršena, ali odricanje od kave mi se najzad počelo sviđati.

Druga promjena koju sam primijetila je – manju razinu masnoće. Oduvijek sam imala nekoliko suhih područja na licu – oko nosa i brade, ali već u trećem tjednu moja koža je bila jednakog sastava, što me natjeralo da vjerujem da je miješana suho-masna tekstura kože rezultat dehidracije uslijed konzumiranja kave!’, piše portal Zenasamja.me.

NAJNOVIJE!