NaslovnicaŽivotNi prevara, ni novac: Razlog broj 1 za raspad brakova i veza!

Ni prevara, ni novac: Razlog broj 1 za raspad brakova i veza!

Ni prevara ni novac nisu razlog broj jedan za raspad brakova i veza. Vjerojatno vam ne bi palo na pamet, ali kad bolje razmislite – shvatit ćete!

Iako biste možda pomislili kako su najveći problem u braku ljubomora, različite seksualne preferencije ili nešto treće, istraživanja su pokazala kako najviše brak i veza škripi zbog komunikacije među partnerima. A pri tome ne mislimo na to koliko često i o čemu razgovarati, već na koji se način odnosite prema svom partneru.

Pod terminom “komunikacija u braku” podrazumijevamo način na koji razgovarate s partnerom, kao i svijest o tome da su oni obrasci ponašanja koji vas sada živcirali oduvijek bili prisutni, a vi ste ih možda ranije čak smatrali i simpatičnim.

Ključ opstanka veze uvijek je u dobroj komunikaciji, naglašavaju psihoterapeuti, pa bi s partnerom trebalo otvoreno razgovarati o svemu, kakav god problem vas mučio.

Nakon loše komunikacije, kao razlozi na popisu problema veze slijedi: nedostatak zabave, manjak vremena za partnera, bezosjećajnost, nezainteresiranost ili previše osjećajnosti, pretjerana ljubomora, kao i gubljenje identiteta.

”Dakle, neka svaki od vas ljubi svoju ženu kao samog sebe, a žena neka poštuje svog muža.” (Efežanima 5,33)