Gospodin nas je upozorio da ne budemo prevareni u vezi spasenja

U Evanđelju po Mateju, Isus je rekao da su vrata raja vrlo uska (Matej 7,13-14). Lakši put kroz život put je sreće koji ima pokrajnju cestu koja vodi do propasti i samo-udovoljavanja. No put do vječnog života obilježen je osobnom žrtvom i poniznošću.

Gospodin je upozorio svoje sljedbenike da ne budu zavarani u vezi svog spasenja. Oni koji nađu cestu do raja su Mu vjerovali kao Spasitelju te su priznali da je Njegova žrtvena smrt u potpunosti platila dug njihovih grijeha.

To je važno jer kroz život upoznajemo ljude za koje se čini da hodaju tim uskim putem, ali nikada nisu napravili ni jednu odluku za Krista.

VIDI OVO: Kako možemo primiti spasenje od Boga?

Možda se čine zauzeti crkvenim radom, ali su stavili uspjeh u radu ispred predanosti. Na konačnom sudu Isus će im reći: „Nikad vas nisam poznavao! Nosite se od mene, vi bezakonici! ” (Matej 7,23).

Ne želite biti među onima koji smatraju da će im njihova djela otvoriti put do raja. Prihvaćanje Isusa kao Spasitelja jedini je način (Ivan 14,6). Tada možete biti sigurni da ćete na kraju svog života sići s te uske ceste u vječno Božje prisustvo (1 Ivan 5,13).

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Ida U.; Izvor: Intouch.org