Žena pobjegla iz kulta
Foto: Robbo-Man/Flickr

Nedugo nakon što je pobjegla iz kulta, Anna je počela ići u kršćansku crkvu te je prihvatila Krista kao svog Spasitelja.

Anna LeBaron pobjegla je iz poligamnog mormonskog kulta kada je imala 13 godina. Odgojena je kao kćer vođe kulta, Ervila LeBarona, koji je imao preko 50-ero djece sa nekoliko različitih žena.

Anna je proživjela užasnu traumu i zlostavljanje kao dijete, preživjela je pranje mozga, glad i siromaštvo. Čak i nakon bijega iz kulta, prošla je kroz stvari kroz koje ni jedno dijete ne bi trebalo proći, uključujući ubojstvo njezinog brata i ujaka od strane vođa kulta.

PROČITAJTE: Što je okultizam i koje opasnosti se kriju iza okultnih praksi?

View this post on Instagram

Our team teaching with a translator. (Swipe for more photos.) Even though I speak fluent Spanish, I don’t speak Portuguese, which there’s enough difference that it made more sense for me to teach in English and have the translator say it in their their primary language. John is just 20 years old and speaks four languages fluently! Our trip here has been his first experience as an official translator and he did a fantastic job! I told him he could do this professionally. The way he matched our tone, voice, movements and mannerisms was so effective. He also plays the piano and other instruments for the worship team. That’s how it came to be that he was volunteered to translate because during the worship practice he was doing it so well during the practice time. His dream is to come to the United States to perfect his English, so we are working on making that happen. His mom is named Miriam, she is on the worship team, and is so proud of him! #braziliansinparis #portugese #loveinanylanguage #brazilianchurchinparis #brazilians #teachingfreedom #thinkdifferently #tdld

A post shared by Anna LeBaron (@annaklebaron) on

U jednoj reportaži, Anna se prisjetila nekih priča iz svoje prošlosti koristeći svoju knjigu „The Polygamist’s Daughter“. Anna je tako rekla:

„Vaši roditelji uvijek pokušavaju učiniti sve što mogu za vas. Moja je majka pokušala učiniti sve za mene s onim što je imala. Vrlo je važno otpustiti neka tužna sjećanja od sebe.“

Nedugo nakon što je pobjegla iz kulta, Anna je počela ići u kršćansku crkvu te je prihvatila Krista kao svog Spasitelja. Kroz svoju vezu s Kristom, njezine rane iz prošlosti počele su zacjeljivati.

Ana je pokazala koliko snažan ljudski duh može biti i kako osoba može pronaći spasenje kroz vjeru. Ona je uspješno nadvladala sve probleme koje je imala u vezi svoje obitelji te je otkrila da je predivan život moguć čak i nakon velike traume.