Prije 13 godina je izgubila ruku u nesreći, no to ju nije spriječilo da svira violinu i sve nas oduševi

Prije 13 godina djevojčica puna života je izgubila ruku u nesreći, no to ju nije spriječilo da kao violinistica oduševi žiri i cijeli svijet.

Manami Ito iz Japana svira violinu od djetinjstva, ali tragična nesreća 2004. umalo je završila njezinu glazbenu karijeru prije nego što je na pravi način započela.

Manami je bila tek 20-godišnja studentica kada je izgubila desnu ruku u prometnoj nesreći. Bila je razumljivo shrvana nakon što je izgubila ud te je provela cijelu godinu skrivajući se od svijeta i pitajući se što će biti s njom.

Želja njezine majke da jednoga dana ponovno svira violinu bila je ta koja je Manami konačno odvukla od njezine ludosti i dala joj cilj na koji se mogla usredotočiti.

Manami se bezbrižno bacila u život, baveći se svim interesima koje je imala prije nego što joj je nesreća uzela ruku. Vratila se u školu i postala medicinska sestra, a zatim se natjecala na Paraolimpijskim igrama kao plivačica. Nakon što su postali dostupni nova lagana protetička ruka i posebno izrađeno protetičko gudalo, napokon se mogla vratiti onome što najviše voli, sviranju violine.

Trinaest godina nakon što je izgubila sve, Manami je dobio mjesto na najnovijem natjecanju talenata na televiziji, “Najbolji na svijetu”. Ovaj reality show vodi James Cordon, a uključuje žirije američkih i međunarodnih slavnih osoba.

Dok se “Čudesna violinistica” penjala na pozornicu, u publici se pojavio muk jer su gledatelji shvatili da Manami ima samo jednu ruku.

Malami Ito svira violinu
Foto: Facebook

Njezin talent je nevjerojatan

Ipak, sve rezerve koje su mogli imati odmah su nestale u trenutku kada je Manani počela svirati. Jednostavno, kad biste zatvorili oči ne biste ni posumnjali da violinistica koju čujete ima samo jednu ruku. Njezin talent je nevjerojatan.

Dok Manani bez napora svira pjesmu koju je odabrala, njezino japansko nasljeđe odato je počast digitalno stvorenim trešnjinim cvjetovima koji lepršaju na tlo oko nje. Učinak je zadivljujući i nevjerojatno emotivan.

Tijekom njezine izvedbe, Mananiin osmijeh osvjetljava studio. Možete samo reći da njezinu radost ne može zadržati njezin puki fizički oblik.

Članica žirija Faith Hill bila je dirnuta do suza, a nekoliko drugih članova žirija je brisalo suze dok su svjedočili ovoj hrabroj i talentiranoj mladoj ženi.

Kad je završila s nastupom, svi su imali riječi hvale za njezin talent.

“Vjerujem da ne postoji ništa jače od ljudskog duha”, rekla je Faith Hill. “Kada odlučimo da možemo nešto učiniti, nema nikakvih ograničenja, a to ste večeras dokazali.”

“Ne samo da ste talentirani, već je i vaš pogled na život nešto što svijetu definitivno treba”, složila se sutkinja Drew Barrymore. RuPaul se složio s Faith i Drewom, rekavši Manami da ga je njezina izvedba učinila ponosnim što svjedoči toj milosti i načinu prevladavanja nedaća. Ovo je lekcija koju svaki živi čovjek mora naučiti.

NAJNOVIJE!