7 načina na koje se možemo pripremiti za Isusov dolazak

Znakovi vremena upućuju da je Isusov dolazak blizu. Kako se možemo pripremiti za to?

Kada je Isus napustio ovu zemlju, obećao je da će se jednog dana vratiti i povesti nas da živimo s njim u Njegovom nebeskom kraljevstvu. Svjedoci smo da su ovo posljednja vremena. Mnogi vjernici se slažu da se Isus vraća i da smo pozvani biti spremni i hodati uskim putem kako bi mogli čuti Njegove riječi: “Valjaš, slugo dobri i vjerni!“.

7 načina na koje se možemo pripremiti za Isusov dolazak

Evo sedam stvari koje možete činiti, a koje će vas pripremiti za Isusov dolazak.

1. Molite se

Netko je jednom usporedio molitvu s telefonskim razgovorom s Bogom u kojem je linija uvijek otvorena i slušalica se nikad ne popušta – uvijek možete podići slušalicu i razgovarati sa svojim nebeskim Ocem. Ovo je vrsta odnosa na koju nas Biblija potiče, a ako to učinimo, vjerojatno ćemo biti spremni susresti ga kad god se vrati ili nas odvede kući da budemo s Njim.

“Stoga budni budite i u svako doba molite da uzmognete umaći svemu tomu što se ima zbiti i stati pred Sina Čovječjega.” (Luka 21, 36)

2. Čitajte/proučavajte Bibliju

Poput molitve, čitanje Božje Riječi sastavni je dio kršćanskog života i neophodno ako želite biti spremni za Kristov povratak. Ne samo da nas čitanje i proučavanje Biblije upoznaje s onim što je Isus rekao o posljednjim vremenima i Njegovom skorom povratku, već produbljuje našu spoznaju o Njemu i omogućuje Duhu Svetom da obilato djeluje u našim životima kako bi nas učinio sličnijima Kristu dok se suočavamo s iskušenja ovoga života.

PROČITAJTE: Što nas Biblija uči o drugom Kristovom dolasku?

3. Pokajte se prije Isusova povratka

Pokajanje nije samo priznavanje grijeha Bogu, već okretanje od grijeha ka Bogu. Za pokajanje je potrebna poniznost i to je jedan od prvih koraka u uspostavljanju odnosa s Isusom. Ali iako se pokajanje mora dogoditi na početku odnosa s Kristom, to je također nešto što kršćani moraju stalno prakticirati. Ponekad ćemo popustiti iskušenjima i grijehu, stoga se trebamo poniziti pred Bogom, priznati da smo pogriješili i moliti za oprost.

Ako priznamo grijehe svoje, vjeran je on i pravedan: otpustit će nam grijehe i očistiti nas od svake nepravde. (1. Ivanova 1, 9)

4. Podijelite svoju vjeru

Toliko je ljudi na ovoj zemlji koji ne poznaju Isusa kao Gospodina i Spasitelja. Ne znamo točan dan i vrijeme kada će se Krist vratiti, stoga uvijek trebamo tražiti prilike da podijelimo svoju vjeru. Bilo da se radi o ženi na autobusnoj stanici, susjedu preko puta ili članu vlastite obitelji, budite otvoreni za posvjedočiti drugima kakvog Spasitelja ste upoznali i od čega vas je spasio.

Ne, nije ruka Jahvina prekratka da spasi, niti mu je uho otvrdlo da ne bi čuo … (Izaija 59, 1)

5. Neka vam je Gospodin najvažniji prioritet

Tako je lako biti uhvaćen u brige ovoga svijeta. Imamo obaveza, briga i popisa obaveza na pretek! Iako je dobro biti zauzet i produktivan, nije dobro dopustiti da nas svjetovne brige i mnoge stvari na našem popisu obaveza udalje od Boga i od održavanja bliskog odnosa s Njim.

“Tražite stoga najprije Kraljevstvo i pravednost njegovu, a sve će vam se ostalo dodati.” (Matej 6, 33)

U Bibliji ima mnogo prispodoba o ljudima koji to nisu učinili i koji su bili zatečeni nespremni kada se Isus vratio (na primjer Luka 12, 41-48).

6. Vjerujte da je Bog na djelu

Bog uvijek djeluje, čak i kada nam je to teško vidjeti. Cijela je Biblija dokaz o Njegovom sveobuhvatnom planu za svijet. Upravo sada živimo u vremenu kada bi se Isus mogao vratiti bilo kojeg dana ili trenutka! Iako nam Biblija govori da nitko ne zna dan ili sat njegova povratka, ona nas također upućuje da budemo spremni i da budemo sigurni da je Bog na djelu, čak i kada to ne možemo vidjeti.

7. Zadržite vječnu perspektivu

Biblija nam govori da je naša domovina na nebu. Mi smo stranci ovdje na zemlji, čekajući svoj pravi dom kod našeg Spasitelja. Ovo je korisno i ohrabrujuće zapamtiti dok hodamo kroz doline i kušnje ovog života. Krist će se vratiti i povest će nas da budemo s Njim zauvijek!