PROBUĐENJE DOLAZI, a uskoro i ON

Vidio sam dokaze slijeva i zdesna, a na nekim nedavnim sastancima bio je takav udar nebeske sile da smo bili podignuti daleko iznad malih svađa i teškoća našega života.

Kad o “svojoj crkvi” budemo počeli razmišljati više nego o zgradi u kojoj štujemo te kad budemo počeli vjerovati da vjerojatno i ljudi dolje niz ulicu pripadaju nebeskoj obitelji kao i mi, tada ćemo vjerojatno osjetiti početak ognja koji će gorjeti dok ga ne ugleda čitav grad.

Kad budemo mogli otići u crkvu s molitvom da više u nju unesemo nego iz nje iznesemo, tada će se čaša naše radosti početi prelijevati. Kad budemo mogli dati veću čast jedan drugome i hodati drugu milju sa smiješkom umjesto namrgođeni, čut ćemo u daljini pjesmu anđela koji navješćuju pobjedu Božju.

Nije li istina, prijatelju moj, da se moramo okoristiti milošću njegove ljubavi kako bi se naše srce zapalilo dok razgovaramo s njim i jedan s drugim na svom životnom putu za Emaus?

Probuđenje dolazi. Vidio sam to diljem zemlje. Predrasuda i sektaštvo počinju se taliti pod suncem njegova smiješka. Kovčeg saveza pojavljuje se na cesti. Dolazi, kažem vam.

Vidio sam dokaze slijeva i zdesna, a na nekim nedavnim sastancima bio je takav udar nebeske sile da smo bili podignuti daleko iznad malih svađa i teškoća našega života. Oštra bol onoga što razdvaja bila je zaboravljena u blagoslovu onoga što nas je vezalo.

Ali ono što donosi najveću radost mom srcu jest jasna izjava vječne Riječi jer tamo nalazim njegovo obećanje, tamo vidim izjavu o stvarima koje će se ubrzo ostvariti. Tamo otkrivam obećanje njegova dolaska. Tamo čitam o povratku moga Gospodina.

A ako njegov dolazak bude uskoro, a ja tako vjerujem, probuđenje koje je obećao i izliće za koje je rekao da će se ostvariti ne može biti daleko. Ne vjerujem da će ono biti jednako izliću u prošlosti. Ono će biti rođeno iz dubljeg razumijevanja našega Gospodina i njegove slave.

Autor: Charles S. Price

NAJNOVIJE!