Profesor glazbe dobio otkaz jer je odbacio homoseksualni način života i postao vjernik

Profesor glazbe dobio je otkaz nakon što je odbacio svoj homoseksualni način života i postao vjernik. 

Profesoru Danielu Mattsonu nije produžen ugovor nakon 25 godina rada na Sveučilištu Western Michigan u Kalamazoou. Navodi da je uprava sveučilišta postala otvoreno neprijateljska prema njemu nakon što je njegova novoimenovana kolegica, LGBT aktivistica, pokrenula kampanju protiv njega, navodi Life Site.

Vratio se katoličkoj vjeri

“Krajem rujna 2021., nedavno imenovana članica fakulteta i LGBTQ aktivistica, Lauron Kehrer, otkrila je spise gospodina Mattsona o njegovom iskustvu s homoseksualnošću i njegovim nastojanjima da odbaci ‘gay stil života’ povratkom svojoj katoličkoj vjeri…”, stoji u pritužbi koju je podnio Mattson.

“Kehrer je započela kampanju za ograničavanje ili otkazivanje njegovih planiranih događaja kao gostujućeg umjetnika. Angažirala je studente, druge članove fakulteta i administratore u ovom nastojanju, posebice dekana College of Fine Arts i njegovu posebnu pomoćnicu za raznolikost i inkluziju”, dodaje u pritužbi.

Službena biografija Lauron Kehrer na web stranici Sveučilišta Western Michigan navodi da “njen trenutni knjižni projekt, Queer Voices in Hip-Hop: Cultures, Communities, and Contemporary Performance (pod ugovorom s University of Michigan Press, Tracking Pop series) ispituje rad queer i ‘obojenih trans’ umjetnika u hip-hopu” i “njezino istraživanje fokusira se na raskrižja rase, spola i seksualnosti u američkoj popularnoj glazbi, posebno hip-hopu.”

2017. Mattson je objavio knjigu pod naslovom “Zašto se ne zovem gay: Kako sam povratio svoju seksualnu stvarnost i pronašao mir”, a 2018. napisao je članak “Zašto muškarci poput mene ne bi trebali biti svećenici” u kojem je brani crkvenu zabranu zaređivanja muškaraca s “duboko ukorijenjenim homoseksualnim sklonostima” za svećenike.

Katolički profesor glazbe tuži Daniela Guyettea, dekana College of Fine Arts i Keitha Kothmana, predsjednika WMU-a, zbog kršenja njegovih prava iz Prvog i Četrnaestog amandmana na slobodu govora, slobodno ispovijedanje vjere i jednaku zaštitu prava.

Profesor Mattson je ustvrdio da nikada nije prozelitizirao druge na Sveučilištu o svojoj katoličkoj vjeri ili svojim uvjerenjima u vezi s homoseksualnošću.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare