Ako prolazite kroz mračnu noć duše, Bog ima poruku za vas
Foto: Pexels

Ako prolazite kroz mračnu noć duše pritisnuti grješnim lancima ili sjedite na hrpi pepela neuspjeha, Bog ima poruku upravo za vas.

U Izaiji 51 Gospodin iznosi snažnu poruku za sve koji teže za pravednošću. On izjavljuje: “Čujte me, vi koji za pravdom težite, koji Jahvu tražite” (Iz 51,1).

Nekoliko redaka kasnije, on ponovno poziva one “koji poznaju pravo, narode kom je moj Zakon u srcu” (Iz 51,7). Kad je Izaija iznio tu poruku, njegovo prvo slušateljstvo je bio Izrael, međutim, Bog je uputio ovaj poziv svakom odanom vjerniku danas, svakom koji želi tragati za Isusom s većim žarom. Kasnije se Bog obraća svojim slušateljima kao “bijednicima, pijanima, ali ne od vina” (Iz 51,21).

U vrijeme kad je Izaija prorokovao, Izrael je bio porobljen od Babilona i Bog je želio da njegov dragi narod zna da je prepoznao njihovo stradanje. Tako i danas, on se obraća svakom kršćaninu koji je svladan od nekog oblika ropstva.

VIDI OVO: Tamna noć duše: Što se pod tim podrazumijeva?

To ropstvo može biti mentalno, fizičko ili duhovno – Bogu to nije važno. Njegovo oko je na svakom svetom koji se bori pod težinom strašnog bremena i daje mu riječ:

“Ni na trenutak nemoj misliti da je ta težina došla na tebe kao rezultat grijeha. Naprotiv, pod izravnim si napadom od sotone. Neprijatelj tvoje duše te optužuje i muči te si sad, kao čovjek pijan od vina, omamljen od toga. Zaskočio te je đavao, ali ja želim tvoje uho jer imam riječ za tebe.”

Ako prolazite kroz mračnu noć duše pritisnuti grješnim lancima ili sjedite na hrpi pepela neuspjeha, Bog ima poruku upravo za vas: “Iz ruke ti, evo, uzimam čašu opojnu … Stavit ću je u ruke tvojim tlačiteljima” (Iz 51,22-23).

Gospodin kaže: “Ja sam ovdje da branim tvoj slučaj, da posredujem za tebe. Uzet ću čašu straha koja preplavljuje tvoj život i staviti je u ruke onima koji te tlače. Neću dopustiti da se to mučenje nastavlja.”

Autor: David Wilkerson