NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričePronašao je i vratio izgubljeni novčanik pun eura, no zahvalu nije dobio

Pronašao je i vratio izgubljeni novčanik pun eura, no zahvalu nije dobio

Pošteni mještanin Vodica je pronašao i vratio izgubljeni novčanik s nekoliko tisuća eura, no nikakvu zahvalu nije dobio.

U današnjem dobu, kada su vijesti često obilježene teškim pričama, događaji koji nanovo potvrđuju vjeru u ljudsku dobrotu i iskrenost izuzetno su dragocjeni. Jedan takav primjer dolazi iz naše lokalne zajednice, gdje je stanovnik Rade Juričev Martinčev Pipić pronašao i vratio izgubljeni novčanik s velikom svotom novca.

Nedavno smo izvijestili o osobi koja je izgubila značajan iznos novca u kuverti, a taj novac je bio polog od tvrtke u kojoj radi. Novčanik je pronašao iskren nalaznik koji je odlučio vratiti izgubljeni iznos.

Zahvalna osoba koja je izgubila novac javno je zahvalila svima, od medija koji su objavili vijest do osobe koja je pronašla novčanik. Pokušala je nagraditi iskrenog nalaznika, ali je on odbio nagradu.

Drugačija priča o pronalasku novčanika punog eura

Danas je na portalu Infovodice.com Rade Juričev Martinčev Pipić podijelio svoju priču o pronalasku novčanika punog eura.

“Na klupi pored spomenika Žrtvama jugoslavenskog komunizma našao sam podeblji novčanik s dokumentima. Nisam brojao, ali unutra je sigurno bilo nekoliko tisuća eura”, ispričao nam je Rade. Bez razmišljanja, Rade je odnio novčanik u policijsku stanicu i ostavio svoje podatke.

Novčanik s eurima

Nedugo nakon što je odnio novčanik, policijski službenik obavijestio ga je da je osoba koja je izgubila novčanik došla po njega. Također su ga obavijestili da je osoba njemački državljanin.

Malo razočaranje

Rade, iako nije očekivao nagradu, izrazio je malo razočaranje zbog nedostatka povratne informacije.

“Sigurno da ne bih uzeo nagradu, ali bar očekuješ da ti se osoba koja izgubi toliki novac javi telefonom da ti se zahvali”, priznao nam je Rade kazavši da je od pronalaska do danas prošlo dva dana.

Unatoč tom nedostatku zahvalnosti, čini se da naši sugrađani pokazuju visoku razinu iskrenosti kada je u pitanju pronalazak izgubljenih stvari. To je vijest koja nas oduševljava i nadahnjuje. Kroz ovakve priče svjedočimo koliko je važno njegovati i cijeniti vrijednosti poput iskrenosti i zahvalnosti u našem društvu.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare