PRVI SIMPTOMI DIJABETESA: Često mokrenje, suha usta, stalna žeđ…

Po ovim simptomima možete prepoznati dijabetes!

Šećerna bolest ili dijabetes se kao bolesti dijeli na tri različita tipa. Većina ljudi ima tip dva koji nastaje kada vaše tijelo nije u mogućnosti koristiti inzulin i samim tim ne može stabilizirati šećer u krvi. Međutim, sva tri tipa se mogu otkriti kroz testiranje krvi ili nekoliko simboličnih simptoma.

Ako stalno imate potrebu ići u toalet ili ste stalno žedni, moguće je da imate neki od tipova dijabetesa. Ako ste često dehidrirani ili se budite više puta tijekom noći da biste otišli u toalet, vrijeme je da posjetite ljekara.

Dehidracija koja dolazi s dijabetesom isušuje usta, zbog čega je vrlo moguće da ćete imati loš zadah.

PROČITAJTE: Sedam znakova da možda imate dijabetes

Ako vam se vid pogorša i zamuti, vjerojatno imate problema s nedostatkom šećera u krvi. Pri stabiliziranju šećera, vid će se vjerovatno vratiti u normalu.

Trnci u nogama i rukama često ukazuju na dijabetes nekog tipa. Dijabetes otežava protok krvi i pomaže u stvaranju bakterija i infekcija u krvi te podiže razinu kolesterola i krvni tlak.

Zbog svega ovoga moguće je da vam rane sporije zarastaju i da krv slabije protiče kroz organizam.

PROČITAJTE: Izliječite dijabetes biljkama: Ovi recepti vam mogu pomoći u liječenju šećerne bolesti!

Neočekivani gubitak kilograma i osjećaj nenaspavanosti također spadaju u loše znakove na koje obavezno treba obratiti pozornost. Ako spavate dovoljan broj sati, ali se ne osjećate naspavano, provjerite stanje šećera u krvi, savjetuje Klix.

NAJNOVIJE!