Psalam 68: Pročitajte i vidjet ćete što je Bog obećao učiniti za vas

Pročitajte Psalam 68,2-5 i vidjet ćete što je Bog obećao učiniti za vas budete li se pouzdavali u Njega.

Demonska poglavarstva i vlasti opkolili su Davida, pokušavajući dovesti njega i Izrael do pustošenja i uništenja. Međutim, ovaj čovjek Božji svjedoči da dok se neprijatelj približavao, on je vjerovao da se Gospodin primiče čak i više. Rekao je da ga je Bog držao svojom desnicom i pomogao mu proći kroz svaki neprijateljski napad.

“Primiču se koji me nepravedno progone, daleko su oni od Zakona tvojega. A ti si blizu, Jahve, i vjerne su sve zapovijedi tvoje” (Ps 119,150-151).

U ovom Davidovom svjedočanstvu divno je obećanje za vas i mene. Možemo biti sigurni da je sotona vani da uništava, muči i obara sve koji ljube Gospodina. Neprijatelj će učiniti sve što je u njegovoj moći da nas baci u jamu očaja, zbunjenosti, krivnje i osude.

Imate li vi ikakvoga sotonskog “lukavog progonitelja” koji dolazi upravo sada protiv vas? Iskušenja koja vas svladavaju? Testiranja? Financijska bremena? Bračne ili obiteljske probleme? Poslovne probleme?

VIDI OVO: Psalam 62 daje tri vrijedne lekcije za životne oluje

Kad vam se vaši progonitelji primiču s namjerom da vas unište, ohrabrite se: Gospodin Bog Svevišnji čak je i bliže. On je na vašoj strani, a ako je blizu vas, i djelovat će za vas. Ne mogu zamisliti da bi Bog bio blizu ijednoga svog djeteta i samo sjedio, dopuštajući đavlu da na bilo koji način zlostavlja ili kvari njegove ljubljene.

Pročitajte Psalam 68,2-5 i vidjet ćete što je Bog obećao učiniti za vas budete li se pouzdavali u njega. Ova četiri retka možete zahtijevati sada i kroz čitavu godinu. Upamtite te retke, stojte na njima i Bog će natjerati vaše neprijatelje u bijeg.

”Bog nek`ustane! Razbježali se dušmani njegovi! Svi mrzitelji njegovi pobjegli pred njim! Kao što dim iščezava, i njih neka nestane! Kako se vosak topi na ognju, nek` nestane grešnika pred licem Božjim! Pravedni neka se raduju, neka klikću pred Bogom, neka kliču od radosti. Pjevajte Bogu, slavite mu ime! Poravnajte put onome koji ide pustinjom – kojemu je ime Jahve – i kličite pred njim!” (Psalam 68,2-5)

Autor: David Wilkerson

NAJNOVIJE!