Psalam 62 daje tri vrijedne lekcije za životne oluje

„Što da sada napravim?“ Koliko smo puta zavapili ovim očajničkim krikom? Životne oluje ponekad nas silno zanesu; čini se kao da im nema kraja, konstantno nas udaraju dok se ne osjećamo kao da više ne možemo. U tim očajnim vremenima Psalam 62 nudi tri vrijedne lekcije.

Prvo, moramo pričekati. Razumljivo je da odmah želimo odgovor i olakšanje, no Gospodin djeluje po vlastitom, savršenom vremenu i on nikada ne kasni. Stoga moramo čekati Njegovo vodstvo do idućeg koraka, čak se trebamo i oduprijeti svojoj prirodnoj želji da brzo reagiramo i preuzmemo kontrolu nad situacijom.

Drugo, moramo čekati u tišini. Kada umirimo svoj um i jezik dajemo priliku Bogu da progovori svoje riječi nade i povjerenja našem srcu. Umjesto da dopustimo da nam misli ispune tjeskoba i briga, moramo se usmjeriti na Božja obećanja iz Biblije. On će nam tada darovati strpljenje, povjerenje, hrabrost i sigurnost da Mu je stalo i da je on u kontroli.

Treće, moramo imati na umu motivaciju čekanja, a to je Božja intervencija. Moramo se usmjeriti Gospodinu, a ne na svoje brige, sebe, ili druge ljude. Moramo se naučiti da ne propuštamo one stvari koje nam odvlače pozornost od povjerenja u Svemoćnog Boga koji djeluje prema svojoj volji i vremenu.

Kada vas udaraju oluje života, budite sigurni da su vaše noge na čvrstom tlu kojeg pruža Isus Krist. Ne očajavajte i ne pitajte „Što da sada napravim?“ Bolje, pitajte „Što Bog čini?“ i budite sigurni da on nešto za vas radi.

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: InTouch.org