Puštaju li vaša djeca sotonu u svoj život?

Puštaju li vaša djeca sotonu u svoj život načinom na koji se ponašaju. Dopuštate li mu vi kao roditelji da ima uporište u vašem domu?

Ponekad, kada mi Bog progovara, a ja osjećam kao da govori cijeloj mojoj obitelji, počnem primjenjivati ono što On govori u našu dnevnu rutinu.

Duboko mi je progovarao kroz Efežane 4,26-27: „Srdite se, ali ne griješite! Sunce nek ne zađe nad vašom srdžbom.“ U istoj misli Pavao kasnije kaže: „I ne žalostite Duha Svetoga.“

Drugi prijevod kaže: „nemojte da vas srdžba odvede u grijeh.“ Kada damo sotoni uporište u svom životu, tada žalostimo Duha Svetoga

Kažem svojoj djeci da je, kada se osjećamo ljuti, to važno i da ima težinu. Mi ne želimo potisnuti svoju ljutnju i pretvarati se kao da smo u redu, te je vrlo važno izraziti našu ljutnju. Neki je dan moj 4-godišnji sin vikao na svog brata: „Jako sam ljut na tebe!“ 

To je zapravo jako dobro! Želim da osjeća tu ljutnju i da ju izrazi bez da dopusti da ona njime kontrolira. Točno je to Pavao mislio kada je rekao: „Budite ljuti, ali ne dopustite da vas ta ljutnja kontrolira.“ 

Dopuštamo li sotoni pristup?

Jako je važno osjećati ljutnju. No, moramo shvatiti da je osjećati ljutnju kao otvaranje vrata, imamo izbor. Što ćemo učiniti s tim otvorenim vratima? Što ćemo pustiti unutra? Hoćemo li pustiti Duha Svetoga? Hoćemo li pustiti da prevlada samokontrola? Ili ćemo dopustiti da nama upravlja ljutnja preko koje unutra puštamo sotonu? 

VIDI OVO: Stvari koje vas mogu otvoriti za demonsko ugnjetavanje

Učila sam svoju djecu da tijekom dana, kada se naljutimo, ako ne zatvorimo ta vrata, onda ispada kao da puštamo sotoni da stavi svoju nogu unutra i da drži ta vrata otvorenima po noći. On može donijeti stvari iz svog svijeta koje mi ne želimo. 

To je u svijetu trenutno jako važno. Trebamo to učiniti važnim u našim obiteljima. Ja često pitam djecu, kao dio naše večernje rutine, slijedeće: „Hej, što vas je danas naljutilo? Evo što je mene danas jako naljutilo.“ Tada nas vodim u molitvi oprosta i otpuštanja ljutnje da nas ne može kontrolirati te zajedno zatvorimo ta vrata. 

Mi želimo biti obitelj koja ne žalosti Duha Svetoga. Ono što činimo s ljutnjom Njega žalosti ili Ga radosti. Ono što činimo s ljutnjom drži sotonu dalje od nas ili ga pušta u naš život. To je jedna od stvari koju radimo svaki dan kako bi držali sotonu podalje od našeg doma, naših života i naše obitelji. 

To je tako ključna stvar koja nas uči kako ostati slobodnima i kako da dopustimo da nas vodi Duh Sveti, a ne neki drugi duhovi. Ne želimo da nas vodi niti jedan duh osim Duha Svetoga! Iako ne uspijevamo to učiniti svaki dan, to je nešto na čemu trebamo raditi svakodnevno.

Sagledajmo naš dan, oprostimo gdje trebamo oprostiti i zatvorimo vrata ljutnji u našim životima. Nemojte dopustiti da vas ljutnja kontrolira i nemojmo dopustiti da sunce zađe, a mi ju još nosimo u srcima. 

Autori: Seth i Lauren Dahl; Prijevod: Ida U.; Izvor: Godtv.com