Put koji vodi do duhovne zrelosti i zdravih veza

Tinejdžeri su poznati po tome što se uspoređuju sa svojim vršnjacima, no primijetio sam da se mnogi odrasli isto muče s time. Društvene mreže čine vrlo teškim napuštanje ovakvog načina razmišljanja. Kada se uspoređujemo s drugima mi često…

Mislimo da je sigurnost zasnovana na onome što posjedujemo.

Taj stav nas vuče da duže radimo ili da druge tjeramo da to čine. No budući da materijalne stvari ne mogu donijeti dugotrajnu sigurnost, potraga za boljim ili za više materijalnog može biti beskonačna.

Prava se sigurnost može naći samo u našoj poziciji posvojene djece našeg Nebeskog Oca (Efežanima 1,5). Naše mjesto u raju nas oslobađa od materijalizma. 

VIDI OVO: Najveći znak duhovne zrelosti

Vjerujemo da smo izgubljeni slučaj.

Kada tako razmišljamo, nikakav uspjeh u poslovnom ili osobnom životu ne može biti učinkovit – mi žudimo za potvrdom, ali ne možemo nikada dobiti dovoljno pohvala kako bi zaista promijenili naše mišljenje o sebi. Bog kaže da nas je izabrao da budemo sudionici s Njegovim Sinom Isusom (Rimljanima 8,16-17). Naša vrijednost dolazi od toga da pripadamo Njemu. 

VIDI OVO: Kako postići duhovnu zrelost?

Trebamo priznati bilo kakve misli koje nas sputavaju, trebamo ih predati Bogu i namjerno prihvatiti ono što On kaže da je istina o nama. To je put koji vodi do duhovne zrelosti i zdravih veza. 

Autor: Charles Stanley; Izvor: Intouch.org