RAJ JE STVARAN: 3 razloga zašto imati nadu usprkos poteškoćama

Da bi u dvjema nepokolebljivim stvarima, u kojima Bogu nije moguće prevariti, imali jaku utjehu mi, koji smo pribjegli, da se uhvatimo za nadu, koja nam je dana, Koju imamo kao sigurno i tvrdo sidro duše, koje ulazi u unutrašnjost iza zavjese“. (Hebrejima 6, 18-19)

Raj je stvaran. Mnogi od nas složili bi se s ovom tvrdnjom. Vjerujemo da je ono što Biblija kaže istinito. Znamo da nas Bog priprema za puno više od onoga što možemo vidjeti u ovome svijetu. On za nas ima spremne stvari za koje ni ne znamo. No kako će nam stvarnost postojanja raja pomoći u svakodnevnim poteškoćama? Kako nam ona može dati nadu i sada nas osnažiti?

1. Usred životnih oluja, imamo nadu vječnog života.

Jedan od načina kako nam raj daje veliku nadu i radost jest to da možemo biti sigurni da, bez obzira s čime se sada suočavamo, to neće trajati vječno. Ovaj svijet nije sve što postoji. Nismo stvoreni da pronađemo trajnu nadu samo u ovom životu. Za nas je pripremljen dar nebesa.

Da bi u dvjema nepokolebljivim stvarima, u kojima Bogu nije moguće prevariti, imali jaku utjehu mi, koji smo pribjegli, da se uhvatimo za nadu, koja nam je dana, Koju imamo kao sigurno i tvrdo sidro duše, koje ulazi u unutrašnjost iza zavjese“. (Hebrejima 6, 18-19)

VIDI OVO: Tko će biti u raju?

Kao vjernici, imamo nadu koja je sidro naših duša. Dar Krista otvorio je prolaz prema vječnome životu. To je sigurna, čvrsta i neprolazna nada koja nam pomaže da se prisjetimo kako će patnje ovoga svijeta proći, no raj traje zauvijek.

2. Stvarnost postojanja raja nam danas daje svježu svrhu i značenje.

Iz razloga što vjerujemo da je raj stvaran, naši životi imaju sada veće značenje i svrhu. Kada poznajemo Krista, isto tako znamo da život nije beznačajan, jer bog ima razlog i svrhu za svaki dan. Svaki dan je dar od Boga. Svaki trenutak kada dišemo je još jedna prilika da Ga volimo i da Mu služimo.

Nauči nas dane naše brojiti, da steknemo mudro srce“. (Psalam 90, 12)

VIDI OVO: Koja je svrha postojanja nagrade u raju?

Život je kratak. Otriježnjujuća istina s kojom se često suočavamo kaže da nitko od nas ne zna koliko ćemo dugo biti ovdje. Ne znamo hoćemo li se probuditi sutra. Raj ne umanjuje važnost ovoga života, ali nas čini svjesnijima o ovom nevjerojatnom daru. To nam je jasan podsjetnik na to da ostanemo budni i aktivni u dijeljenju svjetlosti i ljubavi sa svijetom, koji je u potrebi za Njegovom nadom.

3. To je mjesto istinite radosti i slobode, bez smrti, patnje ili boli.

I otrt će im svaku suzu s očiju te smrti više neće biti, ni tuge, ni jauka, ni boli više neće biti jer – prijašnje uminu“. (Otkrivenje 21, 4)

VIDI OVO: 5 činjenica o raju koje će vas možda iznenaditi

Nema smrti. Nema tugovanja. Nema boli. Bog će biti s nama i obrisat će naše suze posljednji put. Raj je mjesto radosti i dobrote, slobode i života. Ako ste ikada imali teške bolesti ili ako ste držali ruku drage osobe koja je bila u sličnoj boli na završetku njihovog života, ako ste ikada iskusili veliku bol duše ili ste se borili s ovisnostima, ako ste prolazili bolnom cestom trauma i zlostavljanja, postoji nada koja vas čeka. Raj je mjesto gdje će uistinu staro proći, a novo nastati. Borbe i boli koje nosimo ovdje, ondje će nestati. Bit ćemo iscijeljeni. Bit ćemo oslobođeni u svakom smislu od tereta koji nas sada pritišću.

Autorica: Debbie McDaniel; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Crosswalk.com