Ako želite pomoći ženama da otkriju rak dojke, podijelite ovu fotografiju limuna

Ova fotografija limuna je pomogla mnogim ženama da otkriju rak dojke. Kako izgleda rak dojke? Možete li prepoznati znakove? 

Tijekom svojih života, 1 od 8 žena, samo u Americi, razvije invazivni oblik raka dojke. 

Vidjeli smo mnoge reklame i objave koje govore o važnosti provjere grudi kod žena, ali, kada dođe do toga, biste li zaista znali prepoznati simptome da vaše tijelo napada rak? Možda ste vi ta 1 od 8 žena. 

Jedna žena, Erin Smith Chieze, dobro je upoznata s tom bolešću. Ona ju je samostalno otkrila u svom tijelu zbog jedne fotografije limuna

Napisala je: „U prosincu 2015. godine, kada sam vidjela udubljenje koje je izgledalo kao jedna od ovih fotografija, odmah sam znala da imam rak dojke. Pokušala sam rukom napipati tumor, ali nisam uspjela. Nakon pet dana mi je dijagnosticiran rak dojke, a nakon mjesec mi je javljeno da je u 4. stadiju.“ 

„Znala sam što je rak dojke. Znala sam sve o kućnim pregledima, ali fotografija onoga na što trebam obratiti pozornost mi je otvorila put da shvatim da i sama bolujem“, dodala je, „Bez da sam slučajno vidjela tu fotografiju uz dodatne informacije, ne bih znala što tražiti.“ 

Erin sada želi da i drugi znaju da je širenje svijesti drugačije od iskazivanja potpore i solidarnosti. To je mnogo više od nošenja roza majice i sličnog. 

VIDI OVO: 7 manje poznatih simptoma raka dojke (i kako ih na vrijeme prepoznati)

Ako želite pomoći ženama, podijelite ovu fotografiju

„Ako zaista želite pomoći ljudima koji IMAJU rak ili onima koji će ga DOBITI, podijelite ovakve fotografije“, rekla je. 

Bri Lamm, autorica članaka, je osjetila sve to na svojoj koži nakon što joj je mami dijagnosticiran rak koji je bio u prvom stadiju. Ona je gledala dvije godine dok je njezina mama prolazila operacije, prvo mastektomiju, a onda i rekonstrukciju. Nakon devet operacija ona je preživjela.

No, njezina majka nije preživjela zato što je nosila roza majicu i priznavala postojanje raka dojke, nego je znala na što obratiti pozornost te je tako pomogla liječnicima da uhvate tog ubojicu na vrijeme.

Rak dojke opasnost je za sve nas. Bez obzira jesmo li ga sami preboljeli ili znamo nekoga tko ga ima ili ga je imao, svi smo mi svjesni njegove opasnosti. 

Zbog toga trebamo svi „poznavati svoje limune“ i podijeliti ovu fotografiju koja bi doslovno nekome mogla spasiti život. 

Molimo se da jednoga dana nitko više neće morati prolaziti torturu borbe s rakom dojke. No, do tada, dijelimo ono što ZAISTA može pomoći! 

NAJNOVIJE!