Rak maternice i trudnoća nikako ne idu skupa, no ne i u slučaju ove žene koja je ostala trudna i rodila bebu unatoč crnim prognozama. 

Natalie je nekoliko dana prije vjenčanja počela osjećati bolove u abdomenu. Pregledom je otkriveno da ima tumor na maternici velik 3 centimetra. No, liječnik je rekao da je to vrlo često kod žena i da se ne treba brinuti. 

Nekoliko mjeseci nakon udaje za svog supruga Paula, Natalie je počela osjećati sve veće bolove. Odlučila je otići na operaciju kako bi uklonila tumor. Tada joj je liječnik rekao da će to biti jako teško jer bi onda morala ukloniti i maternicu – naime, tumor je narastao na 15 centimetara. 

Par je odlučio odustati od operacije iako su liječnici rekli da je to jedini način da si spasi život. 

Liječnici su odmah htjeli odstraniti rak maternice

Rekli su joj da neće moći imati djecu i da treba ukloniti rak jer je vrlo opasan. Natalie se tada okrenula Gospodinu. 

„Bila sam ljuta. Nije mi se sviđalo što mi se toliko toga oduzima. Odmah sam se okrenula Gospodinu i pitala Ga je li to njegova volja i što On želi od mene“, rekla je Natalie. 

Tijekom tog teškog vremena promišljanja, Natalie je u vjeri ohrabrivao njezin suprug Paul. Rekao joj je: „Znaš, mogu vjerovati da će Bog ukloniti taj tumor. Kako god On želi tako će i biti. Moraš odlučiti što ti želiš vjerovati, a ja ću vjerovati s tobom“. 

Tada je Bog podsjetio Natalie na Psalam 128 koji je bio pročitan i na njihovom vjenčanju. 

„Žena će ti biti kao plodna loza
u odajama tvoje kuće;
sinovi tvoji k’o mladice masline
oko stola tvojega“ (Psalam 128,3)

Natalie je odbila operaciju. Tijekom slijedećih 5 godina tumor se nastavio povećavati. Počeo je pritiskati njezine organe, no ona je vjerovala Bogu i odbijala operaciju jer joj je Bog obećao da će imati dijete. 

Ostala je trudna bez obzira na ogroman rak maternice

Tada je jednog dana pastor u crkvi rekao Natalie da će imati dijete. 2011. godine nemoguće se ostvarilo, ostala je trudna bez obzira na ogroman tumor. No, bila je to visoko rizična trudnoća. 

Liječnici su joj rekli da će vjerojatno izgubiti bebu ili da će prerano roditi, da joj je život u opasnosti ako ne pobaci. 

Natalie se prisjetila: „Iako mi je bilo rečeno da će se sve te stvari dogoditi, da ću možda umrijeti, da ne izgleda dobro, Gospodin mi je govorio da neću umrijeti, da sam zdrava i da sam cijela“. 

Natalie je nastavila vjerovati te je zadržala bebu bez obzira na komplikacije. Rekla je liječniku da neće odustati, da nije bez razloga došla dokle je došla i da će ju slijedeći put vidjeti s bebom na rukama i bez tumora. 

Bračni par je dobio ono što im je Bog obećao

Paul je cijelo to vrijeme postio i molio se za svoju suprugu i nerođenu bebu. 

19.10.2011. Natalie i Paul su dobili što im je Bog obećao – rođena je Heaven Faith Valcarcel. 

Natalie se prisjetila: „Bila je tako stvarna i tako od Boga. To se sve dogodilo samo po Njegovom obećanju. Bilo je to nešto nemoguće u prirodnom svijetu, ali moguće u Njegovom“. 

Dva mjeseca nakon što je Natalie rodila, otišla je na operaciju uklanjanja tumora. 

Liječnik je kasnije posvjedočio: „Nevjerojatan dio ovoga je Nataliena vjera, ne samo tijekom trudnoće, nego tijekom 5-6 godina. I onda je još prešla preko svih komentara i rizika. Zaista sam dirnut kako je Bog djelovao kroz nju – kroz sve to ojačala je i moja vjera“. 

Bog ispunjava svoja obećanja

Heaven je sada predivna i zdrava djevojčica koji jako voli Isusa i čiji je život dokaz da Bog ispunjava Svoja obećanja. 

Natalie je dodala: „Isus je odgovor na sve. Znala sam da mogu vjerovati Njegovim obećanjima, vjerovala sam Mu cijelo to vrijeme. On je jedini koji vas može progurati kroz nešto ovakvo“. 

PROČITAJTE JOŠ: